Wat is er zo erg aan kijken naar een andere mooie vrouw terwijl je met je vriendin of vrouw buiten loopt? Gedachten sind toch frei?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt er erg van af, hoeveel zelfvertrouwen je vriendin/vrouw heeft - in hoeverre zij erkent, dat er heel veel leuke mensen zijn (vrouwen voor jou om naar te kijken, en mannen voor haar....) En sommige mensen zijn in aanleg iets angstiger iemand kwijt te raken dan anderen, en dus kan de jaloezie bij sommigen de kop opsteken. En dan is er nog kijken en kijken, natuurlijk....als je zó loopt te kijken, dat ze je er nog nét voor kan behoeden, dat je met je kop tegen een lantaarnpaal aanknalt, ben je niet zo bar subtiel....En ook waarderend hanengekraai over de uiterlijke verschijning in de meest lovende bewoordingen zal misschien niet altijd op prijs worden gesteld. Je loopt tenslotte in haar gezelschap, en dan mag je toch wel enige aandacht verwachten. Of je nu in gezelschap loopt van je oma, je broer of je vriendin/vrouw : je hoeft zo iemand niet te verwaarlozen waar het je aandacht betreft....

Daar is helemaal niets erg aan. Gewoon doen :-)

Wie vindt dat erg je vrouw, vriendin of heb je er zelf moeite mee. Er is helemaal niets mis mee. We hebben ogen om te kijken. En je kan deze onmogelijk afplakken met pleisters. Het is de openheid in je relatie. En kijken is dus nog niet aankomen.

Dat het erg is, is geen feit. De ene vrouw vindt het niet erg de ander wel. je bent vrij om te kijken naar wie je wil, mits je de consequenties van je daden maar aanvaardt. Niks mis mee dus, gewoon kijken!!

Het enige probleem dat je er mee kunt krijgen is dat het niet acceptabel zou kunnen zijn voor je vrouw of vriendin omdat dit een flinke klap is op het knopje waar JALOUZIE op staat. Maar voor jou zelf is het natuurlijk niet erg. En als je partner ook van mening is dat het geen probleem is, dan is het dus ook voor haar niet erg, maar dan zou je deze vraag niet stellen.

nee is niks mis mee kijken kijken maaaaarrrrr niet aan komen!! jeetje ik kijk wat af hiiiii

als je mond erbij open valt ja hallllllllooooooo kom op voor je kijken... maar alleen kijken.. waneer een vrouw daar moeite mee heeft geloof ik dat het met onzekerheid heeft te maken...

Kijken mag altijd, aankomen niet....niks mis mee toch! En buiten honger krijgen maar thuis komen eten.........klinkt ook leuk. Ik vind het helemaal geen probleem als mijn man naar een andere vrouw kijkt, ik kijk soms net zo hard mee, als hij mij erop wijst. Gezellig hoor.

Als er een mooie vrouw(of man) langsloopt kijk ik zelf ook ;-). Zolang je partner/vrouw niet de tong op de schoenen heeft hangen mag kijken best. Het zal de onzekerheid zijn.

Sterker nog, het is zonde als je niet kijkt!

Kijken mag zeg ik altijd, aankomen niet. Lekker kijken hoor daar heb je toch ogen voor gekregen. Kijken wil niet altijd zeggen dat je ook meteen iets wil toch?

Het erge is dat de vrouw die neiging niet heeft en je er samen niet over kunt napraten en nagenieten. Wij vrouwen hebben ook altijd pech.!!

Als je kijkt, consumeer je... je consumeert een andere vrouw met je ogen... Als je eigen partner goed is... ik bedoel echt goed... dan is die consumptie geen enkel probleem... want je laat elkaar toch vrij... en consumptie is goed...

Gedachten zijn vrij, maar kijken niet, want je vriendin vind dat niet leuk... En als ze krachtig is, dan krijg je ervan langs...

Zoals echte Nederlanders horen te doen: Kijken, kijken, niet kopen. Oftewel natuurlijk mag je kijken. Je kunt moeilijk als je buiten loopt alleen maar de grond staren. Samen kijken is nog leuker dan alleen kijken. En dan voor elkaar kijken. Dan kom je er gelijk achter of je goed weet wat voor type je partner leuk vind.

Mijn man en ik kijken altijd samen. En proesten dan samen van het lachen. Wij kijken vooral naar billen en borsten en geven daar commentaar op aan elkaar. Vooral 's zomers is het erg leuk. Nu, met die kou, is er niet zoveel te zien op straat. We voelen ons nooit beledigd of bedreigd door de interesse van de ander in het lichaam van anderen. Is heel natuurlijk; je kunt moeilijk met je ogen dicht door de stad lopen. Wel overal afblijven. Daarvoor heb je elkaar.

Je mag gerust kijken naar mooie vrouwen, zolang je je eigen partner ook vaak genoeg complimentjes geeft, zodat ze zich niet onzeker voelt.

Het kan beledigend overkomen, omdat je met haar bent en je toch naar een ander kijkt. Het leuke is dat mannen een kleiner gezichtsveld hebben waardoor ze wel opvallend móeten kijken, willen ze iets kunnen zien. Onopvallend doen gaat dus niet.

Tja, kijken naar iets moois, daar is niets mis mee. Niet zo handig als je vriendin/vrouw te jaloers is om te snappen dat mooi niet lelijk is en dat 't in de mens zit om van moois te genieten. Of ze moet redenen hebben om er problemen mee de hebben: vertrouwen is snel beschadigd en bouwt maar langzaam (weer) op... Als je naar iemand kijkt zoals je ook naar kunst of natuur of een mooie foto o.i.d. kijkt (als in: mooi, en niet direct te sexueel getint), daar kan je in een gezonde relatie niet zoveel tegen hebben lijkt me. Of er moet weer iets achter liggen als onvrede met zichzelf van je relatie. Maar dan ligt daar een schone taak... Maareh, rekening houden met elkaar is nooit verkeerd he? Probleem is wel dat niet iedereen op zo'n manier naar andere vrouwen kijkt. Als je in gedachten al ik-weet-niet-wat met die andere vrouw gedaan hebt, is dat dan minder erg dan wanneer je 't daadwerkelijk in de praktijk gebracht zou hebben?...

In principe is het helemaal niet erg om te kijken, daar hebben we tenslotte allemaal ogen voor gekregen. Het is alleen wel een beetje lullig als je dan overduidelijk gaat staren ofzo. Of nog een opmerking maken van: sooo...dat is een lekker ding! Dan kan ik me voorstellen dat je vriendin zich dan een beetje rot voelt.

Ik begrijp niet dat iedereen het hier heeft over de partner van de kijker. Misschien vindt diegene die wordt bekeken het ook niet zo prettig als je kijkt? Ik kan me mateloos irriteren als ik in de stad loop en plots worden mij "de kleren van het lijf gekeken" terwijl er een vrouw naast loopt. Toppunt is dan als die ook nog zwanger blijkt te zijn en 20 jaar jonger. Echt irritant!

er is een verschil tussen kijken en kijken! als mijn vriend naar een vrouw kijkt maak ik er geen punt van! als we met vrienden zijn dan hoor ik hem te samen met zijn vriend ald er van een vrouw afkomt met grote boezes..kijk kijk waaw hmmm lekkere boezems en dan blijven nastaren en en ertussen staan gapen, dat vind ik erover. en ja en dan daarna zeggen dat ze tevreden zijn met kleine boezempjes..hmmmm wij vrouwen lopen toch ook niet over te straat te roepen kijk kijk daar een amn amaai wat een lekkere ballen!! of zit ik mis??

Het is een misverstand dat je mag denken wat je wilt. Alle zonden beginnen in je gedachten, dus ook overspel. Jezus zegt dat wie een vrouw aanziet om haar te begeren al overspel met haar pleegt (zie bron Mattheus hoofdstuk 5 vers 28, onthoud het versnummer, de link bevat een hele lap tekst). Het is dus ook al erg als je naar een andere vrouw kijkt als je eigen vrouw / vriendin er niet bij is. Je vrouw / vriendin is toch niet verantwoordelijk voor jouw geweten?

Kijken mag. Niks mis mee. Zolang het maar wel bij kijken blijft! Als je vriendin of vrouw het erg vind, heeft ze misschien toch niet volledig vertrouwen in je, of ze is erg onzeker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100