Hoe kan je scheiden op basis van EOO als echtgenoot niet uit je huis (eigendom) wil vertrekken?

Ik ben getrouwd in gemeenschap van goederen, maar mijn huis staat exclusief op mijn naam (al van voor het huwelijk). Nu wil van mijn man scheiden wegens verregaand en frequent overspel, alcoholisme, cannabisverslaving, borderline-stoornis met bijgaande ingrijpende stemmingswisselingen, risicovol gedrag (rijden zonder verzekering, ongevallen onder invloed, ongebreideld spenderen) en de daaruit voortvloeiende financiële en emotionele lasten.
Hij wil echter niet scheiden, maar is bij mij gedomicilieerd. Hoe kan ik ooit een jaar "feitelijk gescheiden" raken (en dus de EOO aanvragen) als hij weigert mijn huis te verlaten?

Weet jij het antwoord?

/2500

De term EOO (echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting) is een Belgische term. In Nederland is een echtscheiding blijkbaar wat makkelijker dan in Belgie. Hier is een site, waar je de uitleg vind van de "nieuwe" Belgische wet echtscheiding. http://www.elfri.be/nieuwe-wet-echtscheiding Daarin staat o.a. Indien de aanvraag tot echtscheiding gedaan door één echtgenoot, dan bestaat de onherstelbare ontwrichting na meer dan één jaar feitelijke scheiding, of wanneer de aanvraag na één jaar wordt herhaald. dus - ofwel 1 jaar feitelijke scheiding zijn; - ofwel twee verklaringen voor de rechtbank, met minstens zes maanden tussen. --------------------------- De partner die wil scheiden, moet bewijzen dat het huwelijk onherstelbaar ontwricht is. Dit kan met alle wettelijke bewijsmiddelen. Een partner kan bijvoorbeeld aantonen dat de andere echtgenoot gewelddadig is waardoor samenleven onmogelijk gemaakt wordt. Je hebt er in ieder geval een advocaat voor nodig: Een verzoek tot echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting moet door een advocaat opgesteld worden, en wordt gevolgd door een dagvaarding voor de Rechtbank van Eerste Aanleg, die exclusief bevoegd is voor echtscheidingen. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/68263-de-echtscheiding-in-belgie.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100