Ik ben bang dat ik nu een missed abortion heb ?

Gisteren avond zat ik me uit te sloven en deed ik de brug en daarna had ik wat pijn in me buik. Ik heb nu geen bloeding, en mijn eerste echo is pas 24 mei. Ik ben nu 7 weken waarschijnlijk, ik heb nog steeds een beetje pijn bij mijn borsten. Gisteren had ik ; pijn in mijn baarmoeder, kleine prikkeltjes, en pijn als ik uit ademde. Ben echt bang dat de baby dood is in mijn buik zonder dat ik het weet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een vruchtje zit goed ingenesteld dus dat uitsloven heeft geen invloed hierop. het zit goed stevig, als je geen extreme sporten beoefend (bungeejumpen bv) waarschijnlijk heb je spierpijn, serieuze pijn in je baarmoeder herken je echt wel zodanig. de pijn bij het uitademen kan van je tussenribspieren komen die zich ook wat te voorduren hebben gehad want je ribben zitten nu eenmaal vast aan je wervelkolom en borstbeen, die zich bij een brug toch maar moeten zien te bewegen. pijn in de borsten is heel normaal, dit doen de hormoontjes. deze gaan niet van de 1 op andere dag uit je lijf want dit is simpelweg niet mogelijk. bij een brug doen worden je buikspieren lang en hiermee kan je ze wat overstrekken. je rechte buikspieren lopen van je schaambeen tot je borstbeen, en alles daartussen, maar ook de aanhechting van die spieren kan je voelen door het overstrekken. ik hoop dat je huisarts de onzekerheid bij je weg kan halen, want wat je schrijft zijn heel logisch verklaarbare dingen. mi heb je je gewoon wat te veel uit zitten sloven idd :)) ik wens je een voorspoedige zwangerschap en heel veel geluk en mooie momenten toe voor in de toekomst!

Ga naar je huisarts met deze vraag. Wij kunnen je hier geen antwoord op geven. Maar een baby zit goed beschermd in je lichaam hoor.

Je kunt altijd een eerdere afspraak maken bij je verloskundige als je het niet vertrouwt. Even bellen, en je mag er vast even snel tussendoor. Maak je niet al te veel zorgen, waarschijnlijk is er niks aan de hand, je baby zit in een goede verpakking. Maar die verpakking moet misschien wel iets beter gaan nadenken over wat verstandig is en wat niet... Je lijf wordt echt anders als je zwanger bent, niet alleen je baarmoeder. Je buikspieren maken ruimte voor je buik die groter gaat worden, en je weet niet altijd hoe je lichaam gaat reageren. Je kunt gewoon de normale dingen blijven doen, maar zoals je het zelf noemt "uitsloven" is misschien niet zo'n goed idee.

Naar je huisarts gaan lijkt me inderdaad een goed idee. Die kan je dan ook misschien doorverwijzen naar het ziekenhuis om foto's te laten maken etc. Gelukkig kan een mens heel wat hebben, maar wees voorzichtig. Sterkte ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100