Wat kan de oorzaak van dit zijn? Ik moet elke keer huilen als me beste vriendin naar huis gaat.

Elke keer als me beste vriendin een weekend komt slapen, en ze gaat weer naar huis, moet ik huilen. Soms paar tranen, andere keer ben ik helemaal overstuur. Ze woont niet dichtbij (niet op fietsafstand), maar toch zie ik haar regelmatig. In de zomervakantie is ze hier elk weekend geweest, en soms ook wel eens paar dagen door de weeks. Toen we 1 week vakantie hadden, was ze hier de hele week. Nu we beide weer naar school moeten is het wat minder, ongeveer 1 keer in de 2 weken. (School is pas net begonnen dus kan ook dat het langer dan 2 weken duurt tot ik haar weer zie). Ze betekend veel voor me, en heeft veel verandert in me leven (positief) ik zou niet weten waarom ik elke keer moet huilen als ze weggaat. We hebben het super leuk samen, en elke dag spreek ik haar op msn na school & ping onder schooltijd, en in de avond skype ik vaak met haar. We hebben geen relatie samen, maar toch doen we dingen die je ''normaal'' alleen in relatie's doet (zoals zoenen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat je lijdt aan een vorm van verlatingsangst, als dit langer aanhoudt, zou je eventueel even naar de psycholoog of psychiater kunnen gaan. Als het verder niet veel invloed heeft op je welzijn en schoolprestaties, zou je nog even kunnen wachten, aangezien het dan niet heel ernstig is. Daarbij, het is normaal als je iemand waar je veel om geeft mist natuurlijk ;)

Juist omdat ze zoveel voor je betekend en omdat je het dus leuk vind als ze er is, kun je minder makkelijk omgaan met het feit dat weer weg moet. Misschien ben je in zekere zin onbewust verliefd op haar. Ik zou je willen aanraden om eens goed te kijken hoe je vriendin omgaat met haar gevoelens bij een vertrek. De kans bestaat dat als je er met haar over praat dat het dan wat minder word.

Ik vermoed dat je wat onzeker bent en je fijn en gesteund voelt als zij in je omgeving is. Wellicht hou je zelfs van dat meisje en waarom zou dat niet mogen, hè? Durf gerust maar voor jezelf uit te komen voor je gevoelens ten opzichte van dat meisje. En als dat liefde zou zijn, okay dan hè..dan IS dat gewoon zo. Dat je moet huilen als zij weg gaat is, volgens mij dus: Gewoon liefde voor haar van wie je heel veel steun ondervindt. Groetjes, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100