Hoe opnieuw verlieft worden?

Wij hebben al een poos een relatie, wonen nu paar maanden samen en ik vind mijn vriend niet meer leuk. Hij vind mij nog wel leuk. Ik wil hem heeel graag weer leuk vinden en verliefd op hem zijn. Hoe moet ik dit aanpakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dagelijkse sleur doorbreken, er samen op uitgaan en elkaar beloven niet over het werk te gaan hebben. Misschien vakantie?! Overigens zijn heel veel mensen die bij elkaar zijn ook niet voortdurend verliefd op elkaar. Af en toe gebeurt dat er een weer een vonk van verliefdheid overspringt/toeslaat.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je de eerste 8 weken écht verliefd bent op een persoon, daarna komt de "sleur" erin. Maak leuke uitstapjes, doe iets wat je normaal niet zou doen. Probeer je partner eens van een andere kant te bekijken. Of praat met een deskundige voor een goede oplossing hiervoor. Succes!

Als ' verliefd zijn' je criterium is voor het hebben van een relatie, dan staat je een lang leven alleen met steeds wisselende relaties zonder enige diepgang te wachten. Verliefdheid is namelijk een tijdelijk gevoel, veroorzaakt door hormonen, dat verdwijnt naarmate de spanning er afgaat en er liefde, intimiteit, waardering en vertrouwen voor in de plaats komt. Daar hoeft je seksleven overigens niet onder te leiden, al moet je er wel wat aan doen om ook dat vuurtje brandend te houden. In een goede relatie met een stevige basis, steekt ook verliefdheid vaak van tijd tot tijd zijn kop wel weer even op. Verliefd zijn is maar fase één ; daar komt als het goed is meer voor in de plaats. Het is een voortdurend proces. Maar als je je hele leven op het eerste honk wilt blijven hangen, ja, dan zul je voortdurend van relatie moeten wisselen. Heel veel mensen doen het zo, maar je maakt mij toch niet wijs dat ze er op de lange duur gelukkiger van worden. Het is geven en nemen, goede en slechte tijden. Concentreer je gewoon op wat je zo leuk aan hem vond, doe leuke dingen samen, daag elkaar een beetje uit. Ontdek iets nieuws, bedenk iets spannends. Dat heeft elke relatie van tijd tot tijd nodig. Maar ' eeuwig verliefd' , nee, dat bestaat niet.

Verliefd zijn gaat na verloop van tijd door in een ander gevoel: houden van. Dat hoeft niet uiteraard, dat kán. Je kunt na een periode van verliefd zij ook totaal op elkaar uitgekeken zijn. Maar gaat het door naar "houden van", dan is dat een heel diep en fijn gevoel, waarbij je af en toe (of wat vaker) nog wel eens verliefd op je partner kan zijn. Je schrijft in je tekst dat je hem niet meer leuk vindt en in een reactie, dat je van hem houdt..... dat zijn naar mijn idee 2 totaal verschillende dingen. Dus misschien is het raadzaam voor jezelf goed te gaan bedenken, wat je nou eigelijk precies voor hem voelt. Toegevoegd na 1 minuut: *eigelijk* = eigeNlijk ;-)

Volgens mij gaat dat niet lukken, d.w.z. als je na enkele maanden al niet meer verliefd bent, terwijl je elkaar vaak ziet, voelt ruikt, als je dan niet meer verliefd bent, denk ik dat het niets meer gaat worden. Ik denk dat je beter op tijd kan stoppen met deze relatie. Sorry

zo simpel is het niet. verliefd zijn gaat vaak over in houden van. het spannende nieuwe gaat eraf, en dingen worden gewoontjes (men kan het sleur noemen) je zou jezelf dus af moeten vragen wát je niet leuk meer vind aan hem, en waarom niet. als je dat weet kan je er samen over praten en kan je naar een oplossing zoeken om er een nieuwe draai aan te geven (wat leuks ondernemen bv) zodat je anders naar hem kan kijken. of de verliefdheid terug komt kan niemand zeggen. als jij de moeite er niet voor wil doen omdát je hem niet leuk vindt houd het ook op en zit de kans erin dat je je op een gegeven moment gaat ergeren aan hem, en als broer en zus gaat leven (al dan niet langs elkaar heen) kortom: je moet jezelf wat vragen stellen (wat vond je zo leuk, wat niet meer, waarom niet, wat zou je hier samen aan kunnen veranderen) er zijn geen kant en klaren tips die de verliefdheid gegarandeerd terug brengen.

Ik denk dat je probleem wat ingewikkelder ligt dan je het nu voorspiegelt. Want wat bedoel je precies met: ik vind hem niet meer leuk? Uit je reactie lees ik dat jij 15 was en hij 20 toen jullie deze relatie kregen. Misschien ben je hem ontgroeid? Wil je andere ervaringen opdoen op liefdesgebied? Ik denk dat je in ieder geval voor jezelf duidelijk moet krijgen wat er niet leuk meer is in welke situatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100