Hoe kan ik een gelukkig mens worden?

Hi

ik ben dood ongelukkig en eensam. Ik woon pas 2 maanden in Nederland bij mijn vader en zijn gezin. Ik heb helemaal geen vrienden, me stiefmoeder haat mij, ik spreek bijna geen Nederlands en mijn vader is er bijna nooit. Ik ben bijna volwassen en een man (17 jaar oud), dus iedereen verwacht van mij dat ik niet huil en niet zeur. Dus ik hou me groot, maar ik zou eigenlijk het liefst dood willen zijn. Wat zouden jullie doen als jullie mij waren om ooit gelukkig te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heej Je bent in ieder geval wel te begrijpen in het Nederlands! Nadenken over wat er allemaal aan het gebeuren is op dit moment is prima, maar piekeren niet. Piekeren is dat je er niet meer mee kunt ophouden om er over na te denken. Blijf nuchter! Kan het echt zo zijn dat iedereen van je verwacht dat je niet huilt of zeurt? Ben je eenzaam? Wat ga je doen om je situatie te verbeteren? Waarom denk je zo over je stiefmoeder? Wat denk je dat zij over jou denkt? Ga mensen opzoeken (dan leer je meteen de taal), naar je buren, naar het buurtcentrum, neem een hobby zoals voetbal of schaken, en praat met je stiefmoeder over wat je van haar denkt. Als puber is het heel erg normaal om een soort haat-liefde-relatie met je (stief)ouders te hebben. Misschien blijkt wel dat jullie het makkelijk kunnen oplossen, en als dat het geval is heb je in ieder geval een veilige thuisbasis gecreëerd. Dan ben je al op de helft. Mij is een tijdje geleden iets bijzonder schokkends overkomen, en ik dacht ook dat ik me volwassen moest gedragen. Er niemand mee lastig vallen. Maar ik ben ook pas 17, en het is [1] gewoon biologisch onmogelijk om zulke dingen van jezelf te verwachten (daar zijn onze hersens nog niet op gebouwd), [2] ieder mens, of je nu 10 of 30 of 70 bent, moet zijn gevoelens uiten, en [3] je bent zo oud als je je voelt. Zorg er in ieder geval voor dat je het naar de zin hebt, en blijf niet tobben. Als je er echt niet meer uit komt dan kun je altijd nog hulp van buitenaf zoeken, bijvoorbeeld met mensen die dezelfde problemen hebben als jij of bij een therapeut. Je kunt dat doen door je huisarts over je problemen te vertellen, dan kan die je doorverwijzen. Don't worry be happy :)

Als je slecht in Nederlands bent, probeer dan in Engels /Duits te communiceren. Sluit je NIET af of op, eenzaamheid verdrijf je door gezelschap/contact OP TE ZOEKEN Ga dus naar plaatsen toe waar mensen communiceren, bv. goed cafe' Nederlanders zijn best hartelijke mensen, die bovendien vele talen kennen. Schaam je niet voor jezelf. Verzorg jezelf goed (wassen/ tanden poetsen/schone kleren aan /kapper) enn probeer vrolijk over te komen. Stel interesse in wat anderen zeggen en probeer zo in discussie te komen. Ga niet beginnen met het uiten van je problemen, dat stoot af. Wanneer je bovenstaande opvolgt, tonen mensen vanzelf ook interesse in jou/ jouw situatie. Omdat je verzorgd bent, neem je jezelf serieus en gaan anderen ook positiever met je om. Spreek rustig en las spreekpauzes in, zodat anderen op je kunnen reageren. Probeer als je spreekt , dit op een vrolijke toon te doen, een zeurklank stoot af. Kijk mensen aan als je met ze spreekt. Dat is in veel landen NIET gebruikelijk maar in NEDERLAND JUIST WEL. Als je deze tips opvolgt zul je verbaasd zijn over het resultaat. Als je zo je eenzaamheid weet te verdrijven , ga je je ook beter voelen. Succes

ga lekker op je pc via internet mensen zoeken zo maak je wel vrienden die je misschien kunnen helpen.zo ben ik ook verder gegaan met mijn leven zag het ook niet meer zitten,maar nu een hele leuke dame gevonden waar ik mijn leven mee ga opbouwen.als je hulp nodig heb kan je mij vragen succes

Ik denk dat het belangrijk is dat je niet in de hoek van het zelfmedelijden gaat zitten. Daardoor kom je heel erg in een negatieve spiraal, en die weg leidt naar beneden. Doordat je een vraag gesteld hebt hier, bewijst eigenlijk al dat je er wat aan wilt doen. Gewoon zo goed doorgaan en het universum zal je ten hulp komen. Op den duur zul je weer kunnen genieten van het leven, lacht het leven je weer toe. En dan zul je met een zweem van humor terugkijken op deze periode.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100