Mijn dochter (met haar kind) van 27 terroriseert mij, hoe kan ik haar het huis uitzetten, zonder bezorgd te hoeven zijn over mijn kleindochter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een trieste zaak dat je dochter je terroriseert. Er zal een hele geschiedenis aan vooraf gegaan zijn en ik begrijp dat jij je daarover niet echt wilt uitlaten hier. Er is een op zich zelf genomen vrij simpele manier om te bewerkstelligen dat je dochter niet meer in huis kan komen, en dat is de sloten van je huis vernieuwen. Dat is legaal en wanneer je dochter haar spullen wil meenemen kan jij de politie bellen, zodat zij onder politiebegeleiding haar spullen op kan halen en ook weer naar buiten gaat. Maar ja, dat komt de relatie tussen jou en je dochter niet ten goede, nou ja... nog minder ten goede want die is al slecht lijkt me. Daarbij ben je bezorgd om je kleinkind. Ben je bezorgd omdat je dochter geen huis heeft en dus met je kleindochter op straat staat zodra jij de deur sluit of ben je bang dat je dochter niet goed voor haar kind zal zorgen als zij niet meer onder je hoede is? Is het mogelijk dat je eens opschrijft wat je ervaart bij haar gedrag, dat je dat niet meer wilt en dat je vindt dat ze een eigen kamer/ huis moet huren? Zodat je dat eens aan haar voor kan leggen wanneer het een rustig moment is? Hoe dan ook, er moet snel een einde komen aan het geterroriseer. Je kan bijvoorbeeld ook naar de huisarts gaan en vertellen hoe de vork in de steel zit. Hij/zij zal je kunnen adviseren waar je terecht kan met je probleem. Ik zou mijn dochter daar nog even buiten laten om extra getreiter te voorkomen en dus jezelf te beschermen. Op zich is je dochter allang op een leeftijd dat ze op zichzelf kan wonen, maar waarschijnlijk vindt ze het wel riant bij jou, en terroriseert zij jou zodat jij niet durft te zeggen dat ze weg moet gaan. Je hoort het vaker helaas. Ik hoop voor jou dat je via de huisarts met iemand in contact komt die hier zinnig advies over kan geven. En jullie dusdanig kan begeleiden dat je dochter ergens anders gaat wonen, en jij ook contact blijft houden met je kleinkind. Sterkte ermee, want dit is niet niks.

Dat ligt er aan of ze dan een veilig dak voor haar dochter heeft. Als je ze beide op straat zet, dan dupeer je natuurlijk ook je kleindochter... Heeft ze geen adres waar ze terecht kan?

Ik denk dat dat alleen maar lukt, en je ook niet bezorgd hoeft te zijn over je kleindochter, als je er officiële instanties bij betrekt. Want in je uppie dit doen is zwaar. Maar je wordt ook snel het mikpunt van de woede van je dochter. Derden erbij, dat zou ik denk ik doen. Iedere wijk heeft dacht ik een wijkagent. Die heeft altijd veel informatie over dat soort dingen. Misschien kan je daar eens mee praten. Of gewoon naar het politiebureau bellen. Dan gebeurt er nog niets erg, maar die hebben informatie en kennen maatschappelijk werkers. En dat heb je nodig. Gesprekken en praktische oplossingen. Zij zijn er goed van op de hoogte. Succes!

schakel instanties in (jeugdzorg, AMK, kinderdagverblijf/school, maatschappelijk werk, wijkagent, huisarts, etc.) en geef aan wat het probleem is. (ook als ze er enkel melding van maken!) doe dit bij zoveel mogelijk instanties. weet niet of je dochter bv steelt of andere dingen doet die wettelijk gezien niet zijn toegestaan, maar maak hier enkel keer weer melding van (als er een kind in het spel is zal men het sneller oppakken en mogelijk een zorgmelding doen bij BJZ) mocht je dochter mogelijk van adres naar adres gaan is timing belangrijk. dan kan je vanwege je zorgen om je kleindochter nog even de tijd zien uit te zingen totdat de instanties het werkelijk op hebben gepakt. (zodat ze niet onvindbaar is op het moment dat instanties zich bezig gaan houden met het welzijn van haar dochtertje) het gezag aanvechten is misschien (op en later tijdstip) ook een mogelijke optie. wellicht dat je dochter eenmaal geconfronteerd met haar problemen/gedrag (en als jij er nog geen tabak van hebt) samen kan werken aan een oplossing door haar te steunen een de zorg voor het meisje een klein beetje op je kan nemen zodat je hier zicht/contact kan houden enerzijds, en je dochter kan steunen anderzijds. maar goed, ik weet natuurlijk niet wat haalbaar is en hoe de vork in de steel zit. ik wens jullie succes en sterkte, en hoop dat er een goede oplossing gevonden kan worden waar iedereen baat bij heeft.

Ik heb geen makkelijk antwoord voor je en ook geen kant en klare oplossing. Goed, je hebt geschreven dat je geterroriseerd wordt daar je dochter. Ik weet persoon niet zo goed wat dat inhoud en dus kan ik daar geen mening over geven. Helaas heb je niet veel meer info erbij gezet. Wat ik wel weet, is dat ze ondanks alles toch je dochter is. Mijn idee is dan ook dat je haar even apart neemt en er even goed voor gaat zitten. Vertel haar heel duidelijk hoe je erover denkt en hoe je dingen ervaart. Misschien heeft ze niet door dat haar gedrag heel erg vervelend is, misschien doet ze het niet opzettelijk. Vertel haar hoe je je erover voelt en dat je graag zou willen dat het anders zou worden. Als zij het werkelijk niet expres doet, kun je haar vertellen wat ze dan doet dat zo vervelend is en kan ze het veranderen. Doet ze het wel expres, dan kun je altijd een ultimatum geven. Dat als zij haar gedrag niet veranderd, je haar eruit zet. Het is jouw huis en als zij moet vertrekken, dan moet ze dus ook gewoon gaan. Als ze niet weg gaat, dan kun je nog altijd veel sterkere maatregelen nemen. Toch zou ik niet zo ver vooruit willen denken. En zij is de moeder van jou kleindochter, als je haar eruit zet, dan zet je je kleindochter er ook automatisch uit. Toch neem ik aan dat je dochter een goede moeder is en geen stomme dingen zou doen. Alvast heel veel succes.

kun je hier vertellen hoe ze je terroriseert? je moet er rekening meehouden dat je je kleindochter de eerste jaren nooit meer zal zien. Vaak vergeven dochters je zoiets nooit. als je een adres hebt waar ze naar toe kan is het makkelijk, alleen zal je degene de ellende die jezelf hebt met haar niet toewensen. het is beste is officiele instanties.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100