Hoe noem ik de zoon/dochter van mijn zus haar vriend? Verandert die naam als ze zouden trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou ze gewoon bij hun naam aanspreken, dat maakt het een stuk makkelijker. Maar ik neem aan dat je bedoeld wat ze van je zijn. In dat geval zou ik ze toch gewoon neefje/nichtje noemen.

Als de kinderen van hun beide zijn, en niet alleen van de vriend uit een vorig huwelijk/partnerschap dan zijn het neefjes/nichtjes. Anders zijn ze feitelijk niks, maar zolang jij of je zus je erg aangetrokken voelt naar die kinderen kun je ze ook neefjes en nichtjes noemen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik weet niet of stiefneefje/nichtje echt woorden zijn, maar dat klinkt niet heel leuk. Maar je zou het kunnen gebruiken.

Feitelijk zijn dat stiefneefjes/stiefnichtjes maar je kunt ze best gewoon nicht en neef noemen natuurlijk.

Hoorde deze week iemand die de kinderen van haar nieuwe vriend "stiefies" noemde. Kwam leuk en wat ontdeugend over... Kan je ook gebruiken voor stiefneefjes en stiefnichtjes :-)

'Aangetrouwd' neefje/nichtje. (Als de kinderen niet van jouw zus zijn).Athans, zo leg ik de situatie meestal uit bij dit soort gevallen. Mocht het zo zijn dat je ze echt als familie ziet dan inderdaad gewoon neefje of nichtje. In principe is het geen familie van jou en zullen ze dat ook niet worden als jouw zus en haar vriend trouwen. De kinderen hebben nu dan een stieffamilie, waaronder jij behoord. Jij bent dan stieftante. Maar hun eigen familie blijft natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100