Waarom ligt vreemdgaan eigenlijk zo gevoelig?

Je partner mag vaak alles met een ander doen, behalve sex hebben. Waarom proberen de meeste mensen er wel uit te komen als de ander bepaalde dingen niet met je bespreekt en wel met een ander, terwijl als deze sex heeft met een ander hij er vaak meteen uitgegooid wordt. Vreemdgaan wordt naar mijn idee vaak gezien als de ergste zonde die er is op relationeel vlak, terwijl er volgens mij veel ergere zijn. De geestelijke band met iemand lijkt me veel belangrijker dan de fysieke. Volgens mij is een mens van nature niet monogaam, anders ging het niet zo vaak fout.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat we niet met het idee kunnen leven dat er vreemde handen aan onze partner hebben gezeten...

Ha, die Solange; Ik hecht niet zo aan het heersende beeld van trouw en vreemdgaan. Als mijn vrouw in een situatie zou komen waarin zij zich zou laten verleiden door een ander, puur om de spanning, zou ik me daar natuurlijk best kwaad over maken, maar me ook afvragen waarom ik dat bij haar niet (meer?) voor elkaar krijg en kijken of ik daar aan kon werken. En als ik zou ontdekken dat ze met een andere vent in het geheim vertrouwelijk zou zijn, ook zonder dat er seks aan te pas komt, zou dat misschien technisch gesproken geen vreemdgaan zijn, maar ik zou me er er waarschijnlijk net zo kwaad over maken.

Misschien als je het zelf een keer of een paar keer hebt meegemaakt doordat je partner vreemd is gegaan dat je dan weet waarom dat zo gevoelig ligt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100