Hoe kan ik mijn vriend laten praten over zijn gevoelens en emoties?

Mijn vriend (25) komt uit een gesloten gezin, hij is van jongs af aan gewend alles zelf op te lossen. Wat nu resulteert in bewust of onbewust verzwijgen voor mij.

Sommige dagen gaan gewoon goed, dan ineens vervalt hij in stilzwijgen en denkt duidelijk ergens over na, het enige dat ik er van mee krijg is ergenis of boosheid over dat gene wat hem bezighoudt.
Nu krijg ik soms iets te horen wat dus al maanden speelt!!

Ik wil zo graag weten wat er in hem omgaat, meedenken, helpen en begrip tonen, maar zonder dat ik weet waar het precies over gaat is dat erg lastig. En dan gaat het begrip eens ophouden ben ik bang.
Mijn voorzichtige optie om eens te gaan praten met een professioneel en onafhankelijk persoon werd (natuurlijk) direct afgedaan.

Dat hersenen van mannen anders in elkaar zitten dan die van vrouwen weet ik.
Maar hoe kan ik hem mij laten vertrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

tja, zo ben ik helaas ook (geweest).... Ik wil ook alles zelf oplossen en soms denk ik (dacht ik) dat ik hetbeter weetdan wie dan ook... Wat mijn vriendin nu vrouw probeerde was regelmatig met mij over van alles en nog wat te praten en daarna naar mijn mening over best wel gevoelige onderwerpen (familie, geloof of opvoeding, hoe ik dingen ervoer m.b.t. opmerkingen enz. Later besefte ik dat ze mijn mening niet zo zwart wit vond maar dat ik genuanceerder kon leren denken... Ook zaken die ineens naar boven kwamen in een ruzie... Konden we op een rij zetten en ik wil gewoon samenleven en meer aan ons denken dan alleen ik... ik hoop dat je het knopje gaat vinden, mijn knopje verandert de laatste tijd niet zoveel ik ben bereikbaar geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100