Wat is het verschil in gevoel ?

Dit zal mijn laatste vraag zijn.. maar wil alleen duidelijkheid hier nog op..

Stel je komt een partner tegen die wel bij je past maar niet echt.. voel je dit verschil aan? Waarom kiezen wij er dan voor om toch in zee te gaan met deze persoon?
Jullie hebben beide een ander karakter en beide een andere levensvisie.. of beide hebben hetzelfde karakter maar een andere levensvisie..Kortom.. iets klopt er niet, en er mist iets. Voel je dit bij de eerste keer dat je iemand ontmoet? Ik begrijp dat er veel mensen met elkaar gaan puur uit nieuwschierigheid en interesse.. toch vraag ik me dus op dit punt af wat het verschil in gevoel is wat je heb bij zo iemand en waaraan je dat kunt merken..?

Iemand die echt bij je past , voel je dat het gelijk goed zit.. een soort rust kan je dat bij die andere persoon dan niet allemaal ervaren?

Waar zit het verschil in gevoel tussen een levenspartner en een normale partner en hoe weetje dat?
Want je thuis en veilig voelen en geaccepteerd voelen kan volgens mij bij beide soorten partners dus wanneer weetje dan echt dat je aan het goede touwtje trekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Simpel antwoord, misschien niet het door jou gewenste antwoord maar wel mijn visie: Je weet het niet. Je weet het nu niet, en al weet je het nu, dan kun je ongelijk hebben. Als je het al weet en je hebt nog gelijk ook, dan kunnen in de komende jaren beide partners veranderen, waardoor je alsnog ongelijk krijgt. Het bij elkaar passen is sowieso gradueel. Het is geen kwestie van ja of nee. Het is een kwestie van meer of minder, op een heel lange schaal. Hoe goed je ook bij elkaar past, iedereen heeft wel wat minpuntjes. Wat nukken. Tijdelijke periodes waarin het wat minder loopt. Echt partnerschap houdt in dat je die mindere punten van elkaar accepteert. Dat je van elkaar kunt blijven houden, ondanks die vlekjes.

Mijn antwoord is dat je beter de antwoorden op je vorige vragen erbij kunt pakken, want in feite heb je dit al meerdere malen gevraagd, telkens in andere bewoordingen.

Blijkbaar vindt je genoeg in die persoon die je bij je partner wilt zien. Anders ga je lijkt mij niet een relatie beginnen. Misschien lijkt het voor de buitenkant twee totaal verschillende personen, maar vinden de twee toch dat ze goed bij elkander passen.

Zie antwoord hierboven. En: Als je het gevoel hebt dat het niet loopt ind e relatie en er een fundamenteel probleem is wat niet opgelost kan worden.. Relatie stop zetten en je eigen weg gaan. Als je denkt dat het wel op te lossen is: Praat er over met je partner.

Je voelt dit verschil misschien wel aan, maar Liefde Maakt Blind. Er is toch ergens een verschil van richting tussen hoofd en hart. Dus: Ja, dat voel je, maar dat wil niet zeggen dat je er ook iets mee gaat doen.

Als het goed is, dan voel je dat, daar kunnen geen uitgebreide voor/tegens of verdere analyses tegenop. Je kunt dit hele onderwerp op zoveel manieren belichten, maar dan nog begint het met die ene klik, die basis moet er zijn. Je voelt het verschil aan, echt....

Theebreker je lijkt me zo onzeker dat is geen verwijt hoor ,bescherm je zelf als iets niet goed voelt.Zodra iets niet goed voelt en je hebt twijfels dan werkt het niet.Iemand kan verliefd zijn op de liefde niet op de persoon.Gewoon iemand willen "hebben".Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt , bescherm je zelf en luister naar jezelf!!Want je gevoel hoort bij jou. Loslaten hoort daar bij.Succes

Het verschil van een gewone partner en een levenspartner... Een gewone partner die gaat naar huis als hij gevreeën heeft, een levenspartner die draait zich daarna om...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100