Hoe reageer jij op mensen in je omgeving als je zeker bent dat ze regelmatig ergens over liegen.

Ik voel me er ongemakkelijk bij en zoek ik naar woorden om die persoon te confronteren.Ik doe het vervolgens niet.Het blijft wel aan me kleven,en trek ik mijn conclusie dat die persoon regelmatig oneerlijk is.Dat ik uit de buurt moet blijven bij die persoon.Eens zakt de persoon door de mand denk ik dan.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt van die mensen ,bij ons op het werk was er ook zo eentje,die krijgt dan de leugenbeker van ons.

Klopt dat is heel moeilijk... Je kunt een iemand zo makkelijk wegduwen en wegsturen, maar dat is dan het beëindigen van het contact met die persoon en dat wil je eigenlijk ook niet... En je hebt het gevoel dat er iets niet klopt, waarbij je wel moet ingrijpen, wel moet zeggen dat het niet klopt... En als je niets zegt, dan leert die ander er niets van, sterker nog, die andere persoon moet er in feite op gewezen worden, want het is gedrag wat niet klopt en gaat dat dan ook ergens anders doen en hoopt er dan daar ook mee weg te komen... Jij bent degene die dat weet dat die derde liegt, dan moet jij dat ook zeggen... Als je het helemaal bij jouzelf houdt, dan mag je dat zeggen... Maar hou het dan wel helemaal bij jezelf en zeg dan in de trant van: Ik vind dit of dat niet prettig... En dan weet ik het ook niet... Ik mag geen gedrag dat niet klopt van een ander ondersteunen en ik mag niet de ander onnodig wegsturen... Dit is lastig om mee om te gaan en heel lastig om er goed mee om te gaan... Ik kan je geen passend antwoord geven, ik heb hetzelfde aan de hand en ik weet het ook zelf niet...

Ik probeer mee te gaan, liefst in gezelschap, op een feestje bijvoorbeeld. Of aan de eettafel als het een collega betreft. Meegaan met het verhaal. De meeste leugens hebben namelijk een beperkte reikwijdte. Dus meegaan, en daarmee die persoon meenemen tot voorbij de reikwijdte van zijn leugen. Dan moet hij zichzelf op een gegeven moment wel vastkletsen. Helaas zijn er maar weinig momenten waarop dit echt lukt. Die momenten waarop het me gelukt is, zijn echter wel goede herinneringen. ;-)

ik neem z0'n persoon niet serieus, maar ga er niet tegenin. vaak gelooft zo'n persoon z'n eigen leugens ook nog. het is het mij niet waard om er woorden over te krijgen, dus ik mompel wat instemmends en denk er het mijne van.

Moeilijk hier op te antwoorden want ik weet niet of je deze persoon wel mag of er misschien een hekel aan hebt. Heb je er een hekel aan dan zal je het hem ongetwijfelt al eens gezegd hebben, kan ook zijn dat je deze persoon liever niet beledigt omdat hij boven je staat en jij enigzinds afhankelijk van hem ben. Het laatste lijkt me het meest waarschijnlijke. Bedenk wel dat je heel zeker moet zijn dat hij liegt. En je moet hem er dan nooit op aan spreken als er anderen bij staan, dan gaat het helemaal fout!! Iemand die boven je staat zal wraak willen nemen om zijn status te herstellen. Als hij eens helemaal alleen is met jou en je het zeker weet dat hij weer liegt, vraag hem dan of hij de joker heeft ingezet, die vraag zal hij niet begrijpen, dat is in jouw voordeel! Dan zal hij vragen , hoe bedoel je? Dan zeg jij, nou dan krijg je dubbele punten als je liegt! Nog steeds ben jij in het voordeel. Hij zal nu wel vragen , lieg ik dan? Jij zegt dan, zo vaak en nu ook weer! Het geeft niets hoor , ik weet het al een tijdje. Nog steeds ben je in het voordeel. Hij zal zich nu gaan verweren, voelt zich aangevallen en betrapt, wordt misschien boos. Jij zegt, blijft onder ons hoor, zand er over. Biedt hem een kop koffie aan en blijf vriendelijk.

Stalen gezicht tonen. Politici als Balkenende liegen ook constant. Iedereen blijft hen ook gewoon aankijken. Ik heb jullie wel eens verteld van een hoge RK geestelijke, die zijn geloofsverkondiging ook als een leuntje om bestwil beschouwde. Bovendien: de mens wil bedrogen worden, dus....

Ja dat zijn liegers en bedriegers. Ze doen dit om je uit je evenwicht te halen. Zodat je dus in de war bent en (zoals je al aangeeft) niet meer uit je woorden kan komen. Ze zeggen bijvoorbeeld: dat moet je weten, want dat heb ik je gemaild. Terwijl dit niet zo is. Dit kan je heel gemakkelijk tegengaan door te zeggen: "laat dat mailtje dan eens zien" Dus altijd aan hun terugvragen of ze het kunnen laten zien dat het zo is. Dit kunnen ze dus niet. Maar als je het steeds vaker doet, en elke woord van ze gaan betwijfelen, dan moeten zij opeens ook gaan opletten met wat ze zeggen. Ze merken dus dat ze niet meer zomaar iets kunnen roepen. Maar dat het wel ergens op gebaseerd moet zijn. Het doel wat ze in feite willen bereiken is niet meer doeltreffend. Zij zijn opeens diegene die uit hun evenwicht wordt gehaald, en niet jij.

de vraag is waarom diegene liegt.. bij een vriend van me is het ook niet altijd helemaal zeker dat hij de waarheid spreekt. hij zei bijvoorbeeld een keer dat hij moest werken toen we hem uitnodigden. vervolgens kwam mijn partner hem in de stad tegen. (niet aan het werk dus) die vriend legde uit dat hij ziek was en naar huis ging. ondertussen kennen we hem lang genoeg om te weten dat hij geen nee kan zeggen en liever een smoesje bedenkt om anderen niet teleur te stellen. we weten dat dit zo bij hem werkt en als je je daar op instelt hoef je er niet perse last van te hebben. de vraag is of hij er zelf last van heeft. wanneer dat zo is, zal hij er zelf wat aan moeten doen. heeft hij er zelf geen last van... tja dan is het ook prima! even goeie vrienden!

Waarom liegt die persoon? Misschien is hij/zij zelf bang. Ik blijf zo iemand wel serieus nemen. De waarheid duurt het langst. Je hebt gelijk, vroeg of laat valt die persoon door de mand.

Als ik met zo'n persoon te maken krijg dan voel ik mij niet ongemakkelijk maar zorg dat hij zich ongemakkelijk gaat voelen. Ik zou gewoon laten merken dat ik zijn verhaal in twijfel trek en confronteer hem daar ook mee. Vooral als het al vaker voor gevallen is, dan zou ik zeggen, is dat net zo geloofwaardig als die andere leugens die je verkondigd. Waarom zou ik mij ongemakkelijk moeten voelen. Meestal en zonder dat die persoon het laten merken, voelt hij zich ongemakkelijker dan je denkt.

het ligt eraan waarover ze liegen,als ze liegen uit bestwil vind ik het niet zo erg en vrij onschuldig...als ze liegen omdat ze niet durven uitkomen voor de waarheid probeer ik ze wel te sturen om zo erachter te komen waarom dat is en te proberen om ze zover te krijgen om gewoon eerlijk te zijn omdat dat ook oke is....liegen ze omdat ze gewoon alles interresanter willen maken en het meer als sport zien(kan trouwens een ziekte zijn steeds liegen)dan laat ik ze lekker dan denk ik :jouw probleem dat je in een fakewereldje zit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100