Zijn er ook mannen die hun maagdelijkheid bewaren?

Er zijn nog steeds meisjes die hun maagdelijkheid willen bewaren tot na het huwelijk. Hoe zit dit met jongens/mannen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Absoluut, een mannelijke collega van mij is 37 en nog maagd. Hij wacht op de ware.

Alleen als dat bij hun geloof past.

Ja die zijn er ook. Zeker in gebieden in Nederland waar het geloof nog sterk op de voorgrond staat, zijn er jongens die er bewust voor kiezen om maagd te blijven voor het huwelijk. Het is namelijk verplicht om maagd te zijn voor het huwelijk. Dit geldt ook in de Koran.

Er zijn mannen die dit ook doen, denk aan de schaatser Erik Hulzsebosch. Toegevoegd na 40 seconden: = Hulzebosch

Volgens mij is maagdelijkheid bij mannen een psychisch iets (in tegenstelling tot de benoeming bij vrouwen, waar het een lichamelijk iets zou moeten zijn). Bovendien zullen veel mannen helaas hun maagdelijkheid lang 'bewaren', door overige levenskeuzes en factoren: Uiterlijk, gedrag, durf, interesses.

Ik ben 20 jaar en ik bewaar het tot mijn huwelijk. Dat doe ik vanwege mijn geloof. Niet dat ik streng gelovig ben. Maar ik probeer er trouw aan te blijven, en tot nu toe gaat dat erg goed:)

die zullen er vast zijn (al valt dat nooit te bewijzen) ivm geloofs- overtuiging denk ik dan.maar dat is wel een uitstervend soort,net zoals bij de meiden..

Ja,die zijn er inderdaad,maar dan niet tot hun huwelik,maar heel hun leven! Dat zijn de katholieke priesters ,monniken ,paters en hoe ze allemaal mogen heten. Hoe het bij andere (niet christelijke ) geloven zit weet ik niet zeker,maar ik dacht dat alleen de katholieke kerk het celibaat hoog in het vaandel heeft staan.

Kijk maar eens naar "Boer zoekt vrouw".. Daar is nog sprake van een echte maagdelijke boer! :-)

De zoon van een vriendin is 32 en nog steeds maagd. Reden: hij heeft gelezen dat het de sexuele beleving verhoogt als je zo lang mogelijk wacht. Ik vroeg hem eens of hij nooit in de verleiding komt, want het vlees is zwak toch....nooit zegt hij , hij is er rotsvast van overtuigt dat het de goede aanpak is. Hij is ook een echte nerd en werpt zich volledig op zijn studie en zijn grote hobby yoga en meditatie. Hij wacht ook op een vrouw die zelfde instelling heeft als hij. Hij zegt wel eerlijk dat zijn hobby yoga en meditatie erg meehelpt om zijn zelfbeheersing te bewaren.

Waarom zou een man dat doen.Wat is er niet lekkerder om het te doen.Weet je meteen wat je in de kuip hebt.Het kan wel een verbouwde man zijn die je leuk vind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100