Kan het kwaad erg van jezelf te houden ?

Zo veel van jezelf te houden dat er een soort "onafhankelijkheid " ontstaat ten opzichte van anderen ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee helemaal niet... Daar begint het... Iemand leert eerst vanzich zelf te houden (EN PLEASE IK BEDOEL NIET ZEKS), dan pas kun je van een ander leren houden... Het is hetzelfde als met geld... Je moet het eerst verdienen voordat je het weg kunt geven... Zo ook hier... En houden van, liefhebben is weggeven... De laatste zin in je vraag laat zien dat je er wel wat van snapt... Alleen als je alleen kunt zijn, kun je samen zijn... En vooral als je alleen kunt zien als AL ÉÉN...

Zolang je die visie niet opdringt aan anderen... het is vreselijk afhankelijk van allerlei omstandigheden. Woon je in een stad of dorp, uit je dat door niet deel te nemen aan het leven (zoals werk) of door je afwijkend te kleden, etc. Je geen reet van de rest van de wereld aantrekken (en dat luidkeels verkondigen) staat me niet aan. Dat soort types (stereotypering) zie je ook vaak teruggevonden worden bij Spoorloos. Het is een beetje lastig uit te leggen wat ik precies bedoel :) Volgens mij zou het ideaal zijn als je zoveel van van jezelf houd, dat je dan echt iets kostbaars geeft wanneer je ik hou van jou tegen een ander zegt.

Helemaal niet, zolang er geen arrogantie bij komt kijken. Je bent vanaf je geboorte tot aan je dood alleen zeker van jezelf en je eigen aanwezigheid, anderen komen en gaan. Maar het feit dat je jezelf goed vindt moet niet uitmonden in het idee dat anderen minder zijn dan jezelf. Als je dat kan weghouden, dan is er absoluut niets mis mee en kun je anderen laten genieten van het feit dat je blij bent met jezelf en dus gelukkig.

Ik noem het positieve egoisme !!!Heerlijk voelt dat.Als je maar je keuzes motiveert naar andere toe om onduidelijkheden te voorkomen.

Blijkbaar heb je geen anderen nodig om je goed en tevreden te voelen. Daar is helemaal niks mis mee, integendeel: Tel je zegeningen. Pas ervoor op om niet voor egoist te worden neergezet, omdat je genoeg hebt aan jezelf. Verder: Geniet ervan!

goh... wie zei dat ook alweer, je word alleen geboren en gaat alleen weer dood......

Dat kan geen kwaad,als het maar niet te erg wordt. Je moet wel zorgen,dat je niet te vaak seks met je zelf hebt.