Is het erg belangrijk in een relatie om dezelfde achtergrond te hebben?

Daarmee bedoel ik: Zelfde culturele afkomst, zelfde interesses, zelfde intelligentie, zelfde normen en waarden mee gekregen..etc
Althans.. dat het allemaal bij elkaar in de buurt ligt.
Of is dit alleen voor sommige mensen van belang en voor sommige helemaal niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van de ene kant is het van belang dat je dezelfde achtergrond hebt, want dan begrijp je elkaar beter. Maar van de andere kant overwint liefde alles en moet het dus geen invloed hebben. Wat essentieel is, is wederzijds respect. Hiermee leer je langzamerhand om te gaan met alle gebruiken van de ander. Wat ook nog belangrijk is, is tevredenheid. Niemand is perfect, maar als je tevreden bent met je partner overleef je tekortkomingen.

Ik denk dat van het hele rijtje alleen de normen en waarden van de twee partners bij elkaar in de buurt moeten liggen, want anders wordt het al snel frustratie of irritatie. Maar verschillen tussen twee partners kunnen heel interessant zijn, stof tot discussie zeg ik maar zo.

Het gaat uiteindelijk om de liefde. Genoeg mensen die een totaal verschillende achtergrond hebben, en toch samen zeer gelukkig zijn. Sommige zaken zijn niet belangrijk om het samen goed te kunnen vinden: Dezelfde culturele achtergrond of interesses zijn van ondergeschikt belang. Maar intelligentie, normen en waarden zijn WEL zaken waarmee je onheroepelijk in de knoop komt wanneer deze te ver uit elkaar liggen. Wanneer de eerste verliefdheid over is, zal de schoen hier zeker gaan knellen.

Wij hebben ruim 15 jaar in verschillende "buitenlanden" gewoond. Onze ervaring met vele kennissen is dat uiteindelijk de meeste relaties stuklopen als er een cultureel afkomst verschil is. Of het nu religie, huidskleur of normen en waarden zijn ligt steeds weer anders, maar de overeenkomst was wel dat een van de partners (en soms beiden) ontevreden werd(en) over de te verschillende zienswijzen en het gebrek aan inschikkelijkheid van de ander. Niets menselijks is ook mensen met verschillende culturele achtergrond vreemd.... Onze ervaring is echter dat de frequentie van mislukking van de relatie enorm is. Veel groter dan het al is bij paren met dezelfde achtergronden.

Nee hoor, het grootste verschil in de genen leveren de gezondste nakomelingen op... En het grootste verschil in interesses levert de meest levendige relatie op...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100