hoe kom ik van mijn stinkende lichaamsgeur af?

ik sport zoveel mogelijk, douche elke morgen en ik eet geen knoflook

maar toch stink ik best wel erg, ik ben hiervoor naar een huisarts geweest maar die ging me niet echt helpen hoe kan ik proberen mijn lichaamsgeur te veranderen

Weet jij het antwoord?

/2500

Minder douchen, minder zeep gebruiken. je boent al je van nature aanwezige beschermingsstoffen van je huid af. Hoe meer schoon boenen, hoe meer je gaat stinken.

Dat heet Bromohidrosis. Men spreekt hier niet over slechte lichaamsgeur te wijten aan gebrekkige hygiene. Slechte lichaamsgeur komt vooral voor tijdens en kort na de puberteit en neemt vaak af voorbij de 40. Lees meer hierover in de bron. Hoe kom je er vanaf: Vooral regelmatig wassen met zeep (vooral oksel, genitaal). Zeer regelmatig kledij vervangen. Probeer luchtige en lichte kledij te dragen op basis van natuurlijke vezels (katoen). Het vochtabsorberend vermogen en verdampend vermogen wordt groter. Het scheren van de oksels vermindert de opstapeling van zweet en bacterien op de haarschaften. Gebruik niet irriterende deodorants. Afslanken bij overgewicht. Opletten voor alcohol en sterke specerijen. Preparaten op basis van aluminiumchloride kunnen een looiend effect hebben op de huid en de zweetafscheiding verminderen. Er bestaat een chirurgische techniek waarbij de zenuw naar de okselzweetklieren via een kijkoperatie doorgesneden wordt.

Bronnen:
http://users.telenet.be/huisarts-dokter-na...

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat achter een onwelriekende lichaamsgeur een genetische afwijking kan schuilgaan die vroeger wel bekendstond als het 'vislucht-syndroom'. De afstotelijke lijfslucht zou te wijten zijn aan de uitstoot van buitengewone hoeveelheden van de stof trimethylamine (TMA). Het eten van voedingsstoffen met choline wordt afgeraden. Dit komt voor in: lever zoutwatervis, eieren, en gewassen als kidney- en sojabonen. Heb hetzelfde probleem en weet dat het soms verdomd moeilijk is.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetens...

was regelmatig je kleding, ik weet niet of je dat al doet, maar ik had ooit een collega die elke dag onder de douche stond en elke dag deodorant gebruikte maar wel dezelfde kleding een paar dagen aan hield. de zweetgeur zat aan haar kleding en dan kun je douchen wat je wilt maar blijf je ruiken.

Reuk eerst eens aan de handdoeken die je gebruikt. Kende eens iemand die geen frisse handdoeken gebruikte en daardoor een heel nare lichaamsgeur had.

Vegetarisch gaan eten , nog liever veganistisch . Ik heb nog nooit een "stinkende lichaamsgeur " bij een veganist kunnen ontdekken. Tenzij hij/ zij tien teentjes knoflook bij mengt.

Kijk, je moet dit serieus gaan aanpakken. Maak een plan van aanpak. Als je zeker weet dat je -Iedere dag goed doucht -Al je kleren schoon zijn -Je deodorant goed is (Odorex gebruiken!) Het kan ook een medische oorzaak hebben natuurlijk, dit kan je het best laten checken door aan (andere) arts. Ten slotte kan je het evt. medisch laten behandelen. Door je zweetklieren te laten verwijderen (niet allemaal natuurlijk). Veel succes!

Dingen die vervelende lichaamsgeuren in de hand werken zijn : Overgewicht ( plooien, naden en kieren ;-) ) Depressie bepaalde voedingsmiddelen ( knoflook) Te weinig wassen Kleding die te lang gedragen wordt Verhelpen: *Je regelmatig maar ook niet te vaak wassen op de stinkplekken en daarvoor steeds een schoon washandje gebruiken. je hele huid wassen omdat je op een paar plekken stinkt is niet echt weldadig voor je huid,. Dus was je wel vaak genoeg, maar gebruik niet te heet water en was je met iets dat niet te schadelijk is voor je huid. Smeer huis in met babyolie of andere natuurlijke produkten. *Gebruik een sterke deo, die lang werkt. Ik zweer bij axe, maar er zijn er meer. *Zorg dat je aan jezelf denkt, dat je goed voor jezelf zorgt, stress vermijd en goed in je vel komt te zitten, want ook dan neemt het af. *En ja, eventueel afvallen als je te dik mocht zijn, dat kan ik zo niet zien en zou dat zo zijn dan nog is dat niet makkelijk... *Scheer haren weg op de stinkplekken, dan blijft het ook beter schoon. Houd dit ook bij, dan blijft het fris... *Wissel kleding wat vaker. *Draag wat meer natuurlijke stoffen. Synthetische stoffen gaan gauw ruiken... Vaak is je lichaam dan schoon maar gaat je kleding ruiken... Natuurlijke stoffen zijn: Katoen, Linnen, Mohair, Zijde, Viscose ( gedeeltelijk), en meer... Verschoon je beddengoed ook wat vaker. Gebruik je neus wat vaker. Zodra iets begint te stinken kun je het vervangen voor schoner of jezelf gaan wassen. ga niet dagelijks een paar keer douchen, want das erg slecht voor je huid en daar maak je het kwetsbaar mee. douche liefst twee drie keer in de week, en was jezelf de andere dagen op de plekken die vuil zijn en/of stinken

Probeer eens uit wat de sauna voor resultaat heeft, dan zweet je er van alles uit. Ook kan af en toe een ontgiftingskuurtje helpen, wel onder begeleiding doen. Je voedsel kan ook invloed hebben. Vermijd eens een poosje alle zuivel , vis en vlees en ga biologisch eten. Vermijd alcohol en suikers. Als je dat lastig vind, want je eetpatroon omgooien is best moelijk, kan je een dietist advies vragen is daarbij ook

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100