kan je gewoon borstvoeding geven als je zwanger bent?

een vriendin van mij is "plots"zwanger en geeft nog borstvoeding, nu vroeg ze zich af....kan dit kwaad voor de moeder, is de voeding voor de baby minder geschikt vanwege hormonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Soms wordt echter afgeraden je kindje borstvoeding te blijven geven, als je opnieuw zwanger bent. Als reden wordt gegeven, dat borstvoeding geven weeënopwekkend is. Inderdaad komt tijdens de toeschietreflex het hormoon oxytocine vrij, dat hormoon stimuleert ook de weeën. Alleen als je te vroeg weeën activiteit hebt, is er een reden om te stoppen met borstvoeding.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/zwange...

Ze kan gewoon door-voeden, ze moet er alleen een klein beetje rekening mee houden dat ze nu voor drie personen de energie levert: haar zogende baby, haar nieuwe kindje en zichzelf.

Het vrouwelijke lichaam is ingesteld om borstvoeding te geven nadat ze zuigeling(en) heeft gebaard. Hormonaal klopt dat allemaal dit is tot de beschikking van moeder natuur. Het is belangrijk dat je vriendin naar de huisarts gaat, want die heeft daar ervaring mee, en waarschijnlijk als dat niet zo is, kan die huisarts haar verwijzen naar een specialist.

wat stippel zegt, is helemaal waar. toch is doorvoeden op zich geen enkel probleem. ik ken moeders die twee kindjes de borst gaven, waarvan de één al ouder was dan een jaar én de pasgeborene! in de praktijk loopt de borstvoeding tijdens de zwangerschap vaak wel wat terug en soms gaan kindjes de borst weigeren omdat de smaak ook schijnt te veranderen.

Mijn moeder was zwanger van mijn broertje toen m'n zusje nog kwam drinken. Wel is m'n moeder kort voor de bevalling gestopt met de borstvoeding. Waarom precies weet ik niet. Maar ik geloof niet dat het kwaad kan.

Ja dat kan, kan wel zijn dat de borst voeding een beetje afneemt of verandert (minder voedingstoffen) omdat je hermoon huishoudinh verandert.

Bronnen:
http://www.natuurlijkouderschap.org/veilig...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100