Heeft een getrouwde vrouw/man met een (single) minnaar geen respect voor het huwelijk, of is dat andersom?

Mijn vraag gaat ongeveer zo:

Heeft een vrouw die een relatie aangaat met een minnaar die alleen is (dus zonder relatie) geen respect voor het huwelijk?

Of heeft de minnaar die zelf geen relatie heeft, maar wel een relatie aangaat met een getrouwde vrouw, geen respect voor het huwelijk?

Hebben ze beide geen respect voor het huwelijk? Of zijn ze ze gewoon verblind door elkaar dat het ze niks kan schelen wat er met het huwelijk gebeurt? Is het die vrouw? Of is het die minnaar die er geen respect voor heeft?

Zelf denk ik dat de minnaar het weinig kan schelen, terwijl de getrouwde persoon wéét wat hij of zij aan het doen is....Of kan het de minnaar wel wat schelen, maar die getrouwde persoon juist weinig.

Aangezien ze een relatie met elkaar beginnen, en allebei weten wat ze doen, en de redenen wáárrom achterwegend laten (kort door de bocht omdat ze elkaar leuk vonden), wie van hen heeft het minste respect voor het huwelijk?

Huwelijk in mijn vraagstelling is het zelfde als gewoon een samen wonen met elkaar, dus hoe je deze vraagt ook stelt de een heeft een vaste relatie en de andere niet. Het gaat ook niet om vreemdgaan, maar wie er juist geen respect heeft.

Toegevoegd na 33 minuten:
Ik vraag niet om een mening, maar om een antwoord. Mijn vraag is ook niet bedoeld als een stelling, maar écht als vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Degene die vreemdgaat heeft geen respect voor het huwelijk. Ik zelf heb ook wel eens wat 'geflikflooit' met iemand die bezet was, maar daar voel ik mij niet verantwoordelijk voor. Sterker nog; iemand die vreemdgaat in zijn huwelijk, hoef ik niet als partner, want zo iemand zou bij mij hetzelfde doen. Voor mij was het puur en alleen voor het genot. Hoewel ik nooit maar dan ook nooit bewust zou gaan lopen stoken. Dan is het een ander verhaal. De minnaar gaat niet vreemd, heeft geen verplichtingen en mag dus doen en laten wat hij wilt lijkt mij. groetjes, p.s.: Dat ik een keer wat gekloot heb met een bezet persoon, betekend niet dat ik ooit vreemd zou gaan binnen een relatie. Dat vind ik echt zwaar not done. Toegevoegd na 5 minuten: De keer dat ik de 'minnares' was, had ik juist niet heel erg veel respect voor mijn bedpartner. Met degene die bedrogen werd, had ik niets te maken.

Degene die in een huwelijkse staat is en een relatie aangaat zonder mede weten van de partner heeft geen respect voor zijn of haar partner. Een alleen staande heeft hier niets mee te maken de pakt zijn of haar kans. Toegevoegd na 43 minuten: de= die

Wat mij betreft beide.. Sowieso de getrouwde die een minnaar aanklampt.. De minnaar echter sloopt ook een huwelijk (van zijn/haar eventueel aanstaande partner) 0% respect dus.

Ik maak onderscheid tussen relatie en huwelijk. Een huwelijk is een driepartijenovereenkomst, namelijk tussen de man (m/v) vrouw (m/v) en de staat. Er zijn belastingtechnische consequenties bij een huwelijk, zoals de erfbelasting. Een (liefdes)relatie is geen juridische figuur. Het is hoe twee mensen met elkaar omgaan. Dit onderscheid kan al ander licht werpen op je vraag. Zo'n minnaar kan bijvoorbeeld juist een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld in het relatie waarbij de man alleen nog maar met zijn werk bezig is; de vrouw zich verveelt, en de minnaar ook zo zijn eigen leven heeft. In dat geval is een soort samenwerkingsverband voordelig voor alle drie. In de jaren zestig is dit al eens onderzocht door Shere Hite. Bij een bepaalde doelgroep had 75% van de dames haar problemen opgelost door een minnaar te nemen. Misschien is het handig om het probleem waar je mee zit, wat nader te specificeren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Shere_Hite

Als het huwlijk niet meer is zoals het ooit geweest was, is het respect voor het huwlijk/relatie niet weg maar het gevoel van hoe het ooit was. Het gevoel naar elkaar is anders geworden. En mischien wel het respect naar elkaar. En er zijn minnaars die geen waarde hechten (of zo als jij zegt respect) hebben voor het huwelijk en er zijn minaars die tot over de oren verliefd zijn en putten uit elk zuchtje van de man/ vrouw hoop. Kortom vreemdaan is verschrikkelijk, maar dat gebeurt in de meeste gevallen als er iets niet goed is in de relatie/huwelijk.

Allebei en ook geen respect voor de man/vrouw die er niet van weet. Als je niet gelukkig bent in je huwelijk dan moet je scheiden. Beter voor jullie allebei en evntueel kinderen. Liefde is niet belangrijk, respect is belangrijk!!

Het maakt m.i. nogal een groot verschil wat het stel dat een relatie heeft voor afspraken heeft gemaakt op dat gebied. Wanneer zij een mate van vrijheid hebben afgesproken op het gebied van seksuele uitstapjes dan maakt het niet uit, dan heeft dat niets te maken met wel of geen respect hebben voor de partner van de gebonden partner of voor de relatie. Dan maakt het niet uit voor de gebonden partner(s) en de minnaar. Wanneer er in een relatie de afspraak is alleen het bed met de partner te delen, dan heeft de gebonden partner uiteraard geen respect voor de afspraak en de relatie. En de minnaar geen respect voor de partner die van niets weet. Ook al kunnen er vele excuses zijn zoals dat de partner ongelukkig is bij zijn/haar eigen partner. Ik wil zelf niet bedrogen worden, dus zou ik dat als partner of als minnares ook een ander niet aandoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100