Aan welke kant ligt de man/vrouw op bed en waarom juist aan die kant?

Als echtpaar liggen sommige mannen aan de linker kant of de vrouw op bed te slapen....aan welke kant slaap jij en waarom juist aan kant op bed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij slapen tricootje: mijn man rechts, ik averrechts.

Rechts, is het dichts bij het toilet. Toegevoegd na 12 uur: Bedenk me net dat je rechts aan beide kanten uit kunt leggen... rechts als je erin ligt, op je rug

Ik lig rechts omdat mijn vrouw gewend was links te slapen en het mij niet uit maakte.

Meestal ligt de man het dichtste bij het slaapkamerraam - zal nog wel uit een ver verleden zijn, toen de man het dichtste bij de ingang van de grot lag, om z'n familie tegen indringers te kunnen verdedigen. ( Het "veilige" huis achter hem is dan de grot, waarvandaan niets slechts kan komen, gevoelsmatig). Mijn lover en ik slapen nog wel eens in verschillende kamers, behalve in mijn slaapkamer, omdat ik vaak met hem mee op reis ga, en dan valt mij altijd op, dat hij altijd aan de raam-kant gaat liggen......(het wisselt dus bij ons). Maar als je gewend bent, dat hij altijd aan 1 kant ligt, en je gaat verhuizen, dan denk ik dat hij toch aan dezelfde kant zal blijven liggen, al is de situatie/indeling van de kamer anders.

Ik wil altijd het dichtst bij de deur slapen, want ik moet snachts heel vaak naar de toilet. En mijn man stemt daar helemaal mee in!

En hoe moet dat nu bij stellen van hetzelfde geslacht?

Al meer dan 36 jaar ligt mijn man links van me ( als we op op ons rug liggen). Het maakt niet uit hoe het bed staat, of links bij de deur of het raam is, ik weet hem links van mij. Trouwens ook als we buiten lopen. Links van mij is gewoon de plek van mijn man!

Ik slaap en loop altijd links van mijn partner. Zij gaat direct aan de rechtse kant lopen als we wandelen en rechts van mij rijden als we fietsen. We hebben het er wel eens over dat als we per ongeluk anders lopen dat het ''onnatuurlijk'' voelt en dan wisselen we ook meteen.

Mijn vriendin slaapt het liefst op haar linkerzij, met haar armen recht van zich af gestrekt. Daarom lig ik aan de rechterkant (als we beiden op ons rug liggen). Ze draait zich namelijk ook om met gestrekte armen, en als ik links van haar lig, kan dat voor mij pijnlijk worden. Verder lig ik aan de raamkant. Dat komt door het oude probleem dat vrouwen het altijd zo koud hebben.

Dat ligt eraan of er iemand naast ligt. Anders lig ik lekker middenin ;)

Ik (de vrouw) ligt rechts in bed en mijn man links, inderdaad bij het raam. Ook als we samen op de bank zitten, zit ik rechts en hij links. En ja, zelfs bij het lopen werkt het zo, ik rechts en hij links. Wel grappig dat dat zo is, ik heb hier helemaal nooit bij stil gestaan.

Ik slaap boven, en mn vriendin beneden! (stapelbed) ;) nee hoor, zonder gekheid, mn vriendin slaapt links van mij, geen idee waarom, maar dat vind zij het prettigst.

Ik slaap altijd rechts. Ben ooit links begonnen maar dat beviel mij niet dus nu altijd rechts ;)

Het ene moment ligt mijn vrouw rechts van me, het andere moment links. Als ik 's nachts wakker word en mijn vrouw rechts zie liggen, weet ik dat ik op mijn buik lig.

Ik (man) lig aan de kant van de wekker. Voor mij maakt het niet zoveel uit. Heb lang aan de linkerkant gelegen, nu aan de rechterkant. Maar dat zal vanzelf wel weer wisselen. Voor mijzelf was het vanwege het al sinds het begin van onze relatie aan dezelfde kant slapen, waardoor ik last van mijn arm/schouder kreeg. Nu is dat minder.

Mijn man ligt links en ik dus rechts. Inmiddels liggen wij al 31 jaar samen in een bed en dit is vanaf het begin zo. Een duidelijke reden hiervoor is er niet.

Ik lig aan de rechter kant van mijn vriend simpelweg omdat we dat gewend zijn. Ik kan andersom ook absoluut niet slapen. We hebben zelfs met de laatste verbouwing de wc bewust aan mijn kant van het bed gemaakt omdat ik er vaak uit moet 's nachts en zo mijn vriend niet stoor.

Toevallig hoorde ik laatst van een oudere vrouw dat het vroeger de gewoonte was dat de man rechts slaapt en de vrouw links. Waarom wist ze me niet te vertellen. Zelf slaap ik altijd rechts en mijn vriend links. Dit is al jaren zo. Ben bang als we omdraaien we niet lekker meer slapen.

Ik lig altijd links, ook als ik alleen moet slapen dan nog lig ik links en niet uitgebreid op het bed .. waarom ik links liggen zal weet ik niet, maar dat is nu eenmaal mijn gewende plekje . en als ik rechts zal gaan liggen dan stap ik geheid met me verkeerde been uit bed :P of met het goede been uit het verkeerde bed lol

Bronnen:
me zelf

Mannen willen van nature vaak onbewust overzicht hebben in de kamer waar ze zijn omdat ze van nature hun partner willen kunnen beschermen. Daarom liggen mannen vaak op de plek waarbij ze het best overzicht hebben op de ramen en deuren in de kamer. Dit geld overigens niet alleen voor thuis maar ook voor cafe's, winkels en restaurants. Vrouwen zitten graag voor het raam of in het midden of op een verhoging en mannen zitten het liefst op afstand van de ingang(en) met zicht daarop.

Bronnen:
gelezen in tijdschriften en boeken, vergeten waar.

ik slaap aan de rechterkant het dichtst bij het raam het verst van de deur dat is zo gekomen doordat we toen we samen in bed begonnen het lekkerst tegen elkaar aanlagen en tja dan blijft dat verder zo ook in hotels huisjes de tent

Ik lig links (als ik in bed lig, niet als je ervoor staat) mijn partner ligt dus rechts van mij, altijd al zo geweest, een tijdje slecht geslapen en toen hebben we het omgedraaid, misschien zou het helpen maar na een paar uur wilde ik weer op mijn eigen plekje... Waarom ik links lig, ik denk dat ik dat mezelf heb aangeleerd en het nu zo gewend ben ofzo... Qua gemak had ik beter aan de andere kant kunnen slapen, dichter bij de deur naar het toilet....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100