Wat is het verschil tussen een affaire en een verhouding?

Op relatie gebied natuurlijk.
Is het puur dat de één langer duurt dan de ander of zijn er meer aspecten verschillend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een affaire staat net als maitresse een peu interessanter dan verhouding en minnares ,maar ze betekenen beide het zelfde . Dus eigenlijk is er geen verschil.

Een affaire is een 'verboden' verhouding zoals tussen een getrouwde man en een vrouw en een verhouding is hetzelfde als een relatie. Toegevoegd na 5 minuten: Foutje, volgens Wikipedia is een verhouding hetzelfde als een affaire en zijn dus allebei een buitenechtelijke relatie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Buitenechteli...

Een affaire is éénmalig. Een verhouding voor langere tijd.

Een verhouding of affaire betekent vrijwel hetzelfde. Maar met deze aanvulling, dat er eerder van een affaire wordt gesproken wanneer deze heftiger, gecompliceerder of stiekem heeft plaatsgevonden.

Een affaire is kort maar heftig en een verhouding is van langere duur.

Naar mijn idee is het beide het zelfde, maar wordt het woord affaire meer gebruikt om een verhouding negatief te benoemen ( door omstanders) wanneer het maatschappelijk niet geaccepteerd wordt. Denk aan een manager en zijn secretaresse, een man en vrouw waarvan de kinderen in de zelfde klas zitten, beide lid van de zelfde vereniging of werkzaam bij het zelfde bedrijf.

Eigenlijk betekent het net hetzelfde. Het zijn synoniemen van elkaar. Verhouding = 1) Affaire 2) Amourette 3) Avontuurtje 4) Band 5) Betrekking 6) Buitenhuwelijkse liefdesbetrekking 7) Evenredigheid 8) Kennis 9) Liaison 10) Liefdesbetrekking 11) Liefdesgeschiedenis 12) Liefdesrelatie.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/verhouding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100