Hoe krijg je balans tussen het kiezen voor jezelf en rekening houden met een ander in een relatie-

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je leeft 1 keer en je heb een bepaald doel in het leven. Je eigen ontwikkeling moet je doormaken. Als de ander je steeds tegenhoud door verstikking en jaloezie dan belemmerd jou dat in je levensgroei. Spiritueel gedoe denk je misschien, maar ik ben er van overtuigd dat je je leven dan nog een keer over moet doen. Je moet met elkaar overleggen, en afspraken maken wie wanneer weggaat, en welke taken je verdeeld. Een huishouden is een klein bedrijf en je moet het gewoon duidelijk regelen. Als jij noodgedwongen op je tenen moet gaan lopen omdat de ander allemaal issues heeft, dan is het misschien niet de persoon voor jou om mee ver te gaan. Dan loopt diegene misschien 15 jaar achter in zijn ontwikkeling, maar wil je je eigen ontwikkeling daarvoor op een zijspoor zetten.... het moet altijd van 2 kanten komen, niet alleen maar geven geven geven. Of nemen nemen nemen. En vooral geen dingen op de weegschaal leggen.

als je veel meer geeft dan je terug krijgt zal je dat op den duur wel op gaan breken dr phil zegt altijd je moet niet meer geven dan je hebt want dan krijg je onbalans in een relatie

De juiste balans vinden tussen tijd alleen en tijd samen doorbrengen is behoorlijk lastig in een relatie. Veel mensen ervaren het als een verraad als plotseling hun partners meer tijd alleen willen doorbrengen. Ervaar deze tijd alleen niet als minder intimiteit, mensen hebben hun individualiteit nodig. Tijd apart doorbrengen kan de intimiteit binnen de relatie juist verhogen en versterken. Liefde betekent dat je gewoon jezelf kunt zijn, en mag verschillen van je partner.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relati...

Ieder een eigen deel met hobby's, vrienden, uitjes en daarnaast jullie beiden in een gezamenlijk deel. Een stukje loslaten is eigenlijk vasthouden. Een stuk vasthouden is eigenlijk kwijtraken. Waarmee ik wil zeggen: laat elkaar in vertrouwen een vrij deel voor individuele ontwikkeling en je hebt daarna samen veel om over te praten. En geniet van de dingen samen!

Door er over te praten wat de individuele behoeften zijn. Die zijn per persoon en per relatie zo verschillend, dat je dat alleen in je eigen relatie kan uitvinden. Mensen kletsen te veel en praten te weinig.

Als men daadwerkelijk voor elkaar gekozen heeft, dan is het een kwestie van eerlijk zijn, elkaar zorg en aandacht geven, belangrijke kwestie,s samen bespreken tw onroerend goed kopen, kinderen nemen, opvoeding, scholing etc. Elkaar ondersteunen mbt de wederzijdse carriere, sport, spel en ontspanning. Gezamenlijke vrienden/vriendinnen hebben is beter dan deze apart te hebben. Samen uit, samen thuis. Beide partners moeten zich geborgen voelen met de wetenschap achter zich dat men zich inzet voor een gezamenlijk doel nl een toekomst opbouwen. Voorwaarden voor een goede relatie zijn oa elkaar liefhebben, vertrouwen in elkaar hebben, en eerlijk zijn. Alleen in redelijkheid en billikheid mag men zich een beetje wegcijferen voor elkaar na het bespreken van concessies. Maar de liefde moet natuurlijk niet van 1 kant komen.

Bronnen:
40 Jaar huwelijkservaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100