Ik ben 25% turks en 75% nederlander, mijn vrouw 50% turks en 50% nederlands, wat word(en) onze kind(eren) dan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo werkt het helemaal niet, het is geen procenten sommetje ofzo. Als je je kinderen opgeeft bij de gemeente en jullie hebben bijv. alle twee een Nederlands paspoort* dan wordt jullie kind gewoon Nederlands. Je kan er altijd Nederlands met een Turkse afkomst bij zeggen oid. *Hoe de vereiste daar precies voor zijn weer ik niet exact, waarschijnlijk zal maar een ouder een Nederlands staatsburger hoeven te zijn of een ingezetene van de EU maar vast dat iemand anders dat beter weet. Toegevoegd na 7 minuten: Als je een berekening wil: Jij 3:1 Zij 2:2 Kind 5:3 5/8 Nederlands 3/8 Turks of 62,5% NL 37,5% Turks.

Etniciteit kun je niet met procenten en breuken berekenen. Als je het toch wilt dan zou je alle lichamelijke cellen van je kind bijeen moeten hebben on vervolgens het dna in de cellen te controleren hoeveel moleculen van de Turkse en/of Germaanse volkeren afstammen. ('Nederlander' is geen etniciteit maar een nationaliteit, autochtone Nederlanders zijn grotendeels Germaans). Onmogelijk lijkt me. Daarom is het in bijna alle culturen (behalve bij de Joden) zo dat afkomst en etniciteit via de vaderskant word doorgegeven. Wat je vader was/is ben jijzelf ook, je moeder was de drager van zijn zaad (dat ben jij) en haar eicellen heeft jouw vader geholpen voor zijn nageslacht. Wetenschappelijk is het 'ras' van een mens niet cultuurgebonden en word er gekeken naar uiterlijke kenmerken het dna. Omdat we dat niet kunnen natrekken (mits je een wetenschappelijk onderzoek wilt) is jouw kind een autochtone Nederlander (waarschijnlijk Germaans), omdat zijn opa van vaderskant (dus jij ook) dat ook was.

Als jullie in Nederland wonen. Worden je kinderen Nederlands !

Nationaliteit is niet afhankelijk van percentages, maar van de paspoorten (nationaliteiten) die de ouders hebben en/of het land waar het kind ter wereld komt. - Nederland hanteert het "ius sanguinis", nationaliteit wordt via de ouders doorgegeven. Als één of beide ouders de Nederlandse nationaliteit hebben, is het kind automatisch Nederlander. - Ook Turkije hanteert dit recht. Iets preciezer: als de ouders getrouwd zijn en één of beide ouders hebben de Turkse nationaliteit, dan heeft het kind ook de Turkse nationaliteit. Zijn de ouders ongetrouwd, dan heeft het kind de Turkse nationaliteit als de moeder Turkse is. - Dubbele nationaliteit kan in dit geval: bv. een kind geboren uit een Turkse moeder en een Nederlandse vader is zowel Turk als Nederlander.

Jouw kinderen worden geboren met een Nederlands uiterlijk, maar als je goed kijkt, zal je zien dat ze iets getinter zijn dan "gewone" Nederlandse kinderen. Mijn eigen neefje is net als jij, meer Hollands dan Turks: blond haar, blauwe ogen, getinte blanke huid en de bouw van een turkse jongen. Zijn vader is half turks, half nederlands, en zijn moeder is Nederlands Het is niet in procenten uit te rekenen, je kan het alléén aan ze zien. Mijn eigen kinderen bijvoorbeeld, zijn gemixt: Nederlands Ghanees (afrikaans) , maar mijn oudste heeft de bouw en karakter van een hollandse jongen, maar verder is het zijn huid en uiterlijk waaraan je kan zien dat hij halfbloed is. Mijn dochter heeft ook de bouw van een hollandse meid: slank, dun, maar bruin en gekruld pluishaar. Maar met het karakter van een afrikaanse meid. Mijn jongste heeft juist weer de bouw van een afrikaanse knul, als zijn haar geschoren is, zou hij zó uit een filmpje gestapt kunnen zijn van een of ander derde wereldreclame. Maar die is toch echt hollands van karakter en ze hebben allemaal dezelfde pa! En zelfs mijn kinderen kunnen nog allerlei variaties krijgen, dus echt waar ... in procenten is dit niet uit te rekenen Je kan het dus niet in procenten zeggen, want ik ken zelfs een stel (een nederlandse meid met een donkerbruine man) die een blond kind heeft gekregen, maar wel met een wipneus, krulhaar enzo en de bouw van een afrikaan), en daarna nog eentje die gewoon donker is, wel lichter dan haar vader, maar toch overduidelijk donkerder dan haar broertje. Ik had zelfs eens een kind gezien met rood krulhaar, blauwe ogen en een donkerbruine huid... Dus ja.... het valt helemaal niet uit te rekenen, je moet het gewoon proberen met zijn tweetjes pas dán kom je erachter! Toegevoegd na 4 minuten: *Jouw kinderen KUNNEN worden geboren met een Nederlands uiterlijk, maar als je goed kijkt, zal je zien dat WAARSCHIJNLIJK ze iets getinter zijn dan "gewone" Nederlandse kinderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100