Waar lachen baby's om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Babytjes tot ongeveer 6,7 weken lachen nog niet echt om iets, het zijn de gezichtsspieren die dat doen. Maar hoe ouder een baby wordt, hoe vaker het wel echt kan lachen om iets. Het lachende gezicht van een vertrouwd persoon werkt soms al aanstekelijk (net als wanneer je volwassen bent!). Vanaf ongeveer een half jaar werken vooral kiekeboe spelletjes bij veel babys enorm op de lachspieren: Een doekje over het gezicht, je verbaasd afvragen waar kindje gebleven is, doekje wegtrekken en dan 'kiekeboe' roepen. Hilarisch. Verder zijn kietelspelletjes populair onder babys, evenals 'ik ga je pakken!' en 'gekke geluiden' varianten. Kortom: basale, lichamelijke en zintuigelijke grapjes werken op de lachspieren van de kleintjes.

Als je een beter geheugen had gehad,had je het geweten. Vaak lachen ze niet bewust,maar zijn het nog zenuwtrekjes in het gezicht.

Baby's lachen omdat ze het gezicht van degene die ze zien, imiteren. Ze leren al snel het verband tussen een blij gezicht en aandacht, en omdat ze weten dat ze, als ze blij kijken, meer van die heerlijke aandacht krijgen, zullen ze tegen je lachen. Het imiteren begint bij baby's al zodra ze hun ogen open kunnen doen. Ze kunnen dan nog wel niet lachen (dat is nog te ingewikkeld), maar ze kunnen b.v. wel hun tong uitsteken.

dit is niet echt zozeer een goed antwoord, maar een keer wilde mijn (achter)nichtje een plantenbak omgooien en toe zei ik: pas op (maar dan achter elkaar: pasop) en toen moest ze heel erg lachen. Dus de hele tijd als ik 'pas op' zeg rent ze lachend naar de plant en duuwt ze hem om. (ze is anderhalf jaar)

Lachen doen ze nog niet bewust. Het hoort erbij als heel klein baby'tje. Het zijn reflex trekjes. Later gaan ze lachen als ze het vertrouwde gezicht zien van mamma, pappa of broertjes, zusjes. Als ze weer iets ouder zijn kunnen ze heel erg lachen om kiekeboe spelletjes of grappige speeltjes die rinkelen of bewegen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100