Maak ik me terecht zorgen om mijn vader?

Ik ben een meisje van 16, mijn vader is 58 jaar oud en begint steeds vergeetachtiger te worden. Het zijn dan vooral dingen op de korte termijn, ik vertelde hem bijvoorbeeld gister dat ik vandaag film zou kijken bij een vriend, en toen ik vandaag thuis kwam vroeg hij waar ik vandaan kwam.
Dit soort dingen gebeuren nogal vaak, is het een begin van dementie oid of luistert hij gewoon niet?

Een ander probleem is dat zijn gehoor nogal achteruit is gegaan, maar ik durf niet voor te stellen naar zo'n gehoor-winkel te gaan.

Toegevoegd na 3 minuten:
Aan tips dat ik met mijn moeder moet overleggen heb ik niks, ze is namelijk 2 jaar geleden overleden. Verder ben ik de oudste thuis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat hij het druk heeft in zijn hoofd en even geen interesse heeft. Maar als het echt heftig begint te worden kan je het ook eerlijk tegen je vader zeggen. Niet meteen 'Je moet een gehoorapparaat' maar eerst uitleggen wat jij bedoelt en zegt wat er aan de hand is. Misschien heeft hij het nu niet in de gaten, en als je het hem dan vertelt, denkt hij misschien er over na en kan hij zelf een oplossing bedenken. Succes.

Dementie gaat niet alleen maar om vergeetachtigheid. Er zijn ook andere symptomen zoals stemmingswisselingen en angst bij voorbeeld. Zolang daar geen sprake van is is de kans groter dat hij of niet goed luisterd of je slecht hoord en dit niet toegeeft/merkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100