Mijn vriendin voelt iets voor een ander, terwijl ze dat niet wil, hoe moet ik hiermee omgaan?

Ik zal proberen de situatie zo goed mogelijk uit te leggen:

Mijn vriendin begint steeds meer te voelen voor een andere jongen.
Ze weet hoe hij echt is, maar hij heeft zulke gladde praatjes dat ze er elke keer weer intrapt..
Ze wil zelf ook dat het ophoudt, maar ze zegt dat hij 'iets' heeft waardoor hij een soort aantrekkingkracht heeft (ze vindt hem niet eens heel knap), maar dat ze echt alleen mij wil.
Ze doet het dus zelf niet expres, en wil ook dat het ophoudt.
Ik ben sowieso aardig jaloers aangelegd, maar hierdoor begin ik steeds meer aan mezelf te twijfelen (als ik goed genoeg was geweest, had ze niet iets voor een ander gaan voelen?)
Hopelijk heeft iemand tips hoe ik (en mijn vriendin) hiermee om kunnen gaan, en/of het op te lossen!
Alvast bedankt.

Toegevoegd na 15 minuten:
NB: We hebben bijna 2 jaar een serieuze relatie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

k moet je eerlijk zeggen dat ik ook vind dat ze die ander uit de weg moet gaan. Het feit dat ze dat toch niet doet, vind ik dubieus. Ik heb daarin zelf meermalen een keus voor gemaakt iemand uit de weg te gaan, dus het kan wel. Jij bent nogal jaloers aangelegd, schrijf je. Afgezien van het feit dat je haar haar eigen leven moet gunnen waarbij ze vrij is om vriendschappen met anderen te onderhouden, het volgende: Als het nu eens andersom was? Als jij onweerstaanbaar werd aangetrokken door een ander meisje, je gaf daar ook aan toe (net als zij nu doet) en je zei tegen haar dat je het eigenlijk niet wil, wat zou zij daarvan vinden? Als zij openlijk met die ander sjanst, doet dat je zeer. Neem je gevoel serieus en praat daar met haar over. Zeg wat het met je doet, dat jij eronder lijdt.Als ze desondanks doorgaat, is dat een aanwijzing hoe ze zich in de toekomst zal gedragen. Er loopt immers altijd wel een spannende knapperd rond! Weet je tosjo, het is op dit punt gelijke monniken, gelijke kappen. Dit heeft wel te maken met elkaar vertrouwen en erkennen dat jullie een paar zijn. Dat houdt in dat je rekening met elkaar houdt. En over je twijfel over dat jij niet goed genoeg je best zou hebben gedaan omdat zij anders niet op een ander gevallen zou zijn. Ik hoop dat je in die geachte niet doorgaat, het zal jou persoonlijk problemen gaan opleveren als je het wel doet. Je hoeft niemands liefde te verdienen door meer en meer uit de kast te halen, jij als persoon moet geliefd zijn om wie je bent, je bent geen 'commodity'. die moet presteren om aan de vrouw te blijven. Het feit dat zij gevoelens krijgt voor een ander, ligt niet aan jou. Verliefd worden kan iedereen overkomen, ook jou en dat hoeft niet te betekenen dat zij dan tekortschiet. Wat wel aan de orde is, is wat je er vervolgens mee gaat doen. Ga je ermee spelen, al zeg je dat je niet wil tegen je vriendin? Dat doet zij namelijk. Of breng je je relatie niet in gevaar en ga je de ander uit de weg? Ik wens je geluk, hoe het ook loopt. Toegevoegd na 26 minuten: nog even: het lijkt me geen goed idee om ik weet niet wat te doen je vriendin eindeloos te blijven vertellen dat die ander niet je dat is. Hoe ver blijf je gaan? Tot je erbij neervalt? Ze moet vrijwillig bij je willen blijven, je moet niet hoeven praten als Brugman om haar over te halen. Het is uiteindelijk haar eigen verantwoordelijkheid zelf na te denken wat ze aan het doen is.

Lastige situatie, vooral als je jaloers bent aangelegd. De mens is niet gemaakt om met 1 iemand om te gaan, we zijn sociaal. Wel is het niet geaccepteerd, om intiem te zijn met meerdere mensen. Dit bijt elkaar een beetje, vandaar die gevoelens. Je vriendin snapt wel heel goed dat het niet zo hoort, en ze wil het dan ook niet. Ondersteun haar daarin, want als je haar er op aan gaat kijken, kan ze jou ook niet meer vertrouwen, en je jaloersigheid zal je dan helemaal niet verder helpen. Sterkte en succes

Duidelijk is dat ze niet helemaal voor jou heeft gekozen. Als je dat geen fijne situatie vindt, neem dan afscheid van je vriendin.

Maak haar kort en krachtig duidelijk dat zij een keuze moet maken. Het is niet fair dat zij zo met jou om gaat. Zeg haar dat het over en uit is als zij met hem gaat, dat zal niet makkelijk zijn voor jou, maar jij bent geen speelbal. Ze zal er beter over nadenken dat zij jou kwijt raakt als ze voor hem gaat. Nu houdt ze jou aan een lijntje zo. Sterkte!

Het kan goed zijn dat je jaloers reageert op contacten van haar die alleen maar sociaal en vriendschappelijk zijn. Als je een goede relatie met haar wilt zul je haar ook met anderen moeten kunnen delen als het gewone vriendschappelijke contacten betreft. Als je dat niet kunt ontneem je haar een stuk normaal sociaal leven en dat is voor haar niet acceptabel. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat ze met die kerel omgaat als een vorm van rebellie tegen jouw jaloerse gedrag.

Veel meisjes krijgen na een tijdje toch onbewust en zonder dat ze het willen de drang om verder te kijken en alles te onderzoeken. Meisjes hebben periodes waarin ze makkelijk te verleiden zijn door zulke gladde types. Dat is heel lastig, voor jou maar ook voor haarzelf. Ze weet dat ze bij jou zich fijn voelt en zichzelf kan zijn (na 2 jaar lijkt me wel!), maar de verleiding is heel moeilijk te weerstaan. Als ze zich sterk kan houden zal er niks gebeuren en gaat het na een tijdje over, maar misschien laat ze zich wel verleiden. Zelf denk ik (als jong meisje in een relatie van 4 jaar) dat ze in beide gevallen zal beseffen hoe blij ze met jou mag zijn, en zo'n spannende jongen slechts tijdelijk leuk is maar ze verder niks aan heeft. Ze zal absoluut spijt krijgen dat ze zo impulsief is geweest, maar het is een hele belangrijke les die ieder meisje een keer moet krijgen. Zorg dat je vol blijft houden, blijf er voor haar zijn, blijf lief, zorg dat ze zo snel mogelijk het besef weer zal krijgen. Laat echt zien dat ze aan jou alle steun heeft, dan maar wat minder spannend, maar op jou kan ze rekenen! En heb geduld, ga geen ruzie maken en discussies voeren, tenzij ze echt te ver gaat. Win haar weer voor je terug! Succes!

Moeilijke situatie voor jullie en vooral voor jou denk ik dan... Wat zegt ze er zelf over als ze bijvoorbeeld smsjes aan hem stuurt? Misschien zou je samen moeten kijken wat jij wilt en wat zij wilt. Waarom kiest ze voor jou, kan ze dat goed aangeven? Waarom laat ze deze jongen daar tussen komen als ze met jou verder wilt? Wat is de rol van die jongen...is het vriend van jullie? Is het iemand die veel in jullie buurt is? Waarom kies jij voor haar? Wat vind jij in een relatie belangrijk en vind je dat ook in deze relatie? Het zijn allemaal vragen om het zeg maar helderder te krijgen misschien voor jezelf. Het draait er natuurlijk om dat jullie ook eerlijk zijn tegenover jezelf en elkaar. Als zij echt iets voelt voor die andere jongen dan is het goed als ze zelf kan verwoorden waarom deze jongen haar aantrekt (is het juist omdat hij gladde woorden heeft en eigenlijk een beetje fout en daardoor aanlokkelijk schijnt soms zo te werken ..). Beseft ze dat ze hiermee jullie relatie op het spel zet, wil ze wel echt door met de relatie of twijfelt ze stiekem en durft ze dat niet te zeggen? Communiceren is een sleutelwoord hierin. Praat met elkaar open en eerlijk zonder verwijten want daar bereik je niets mee. Je kan beter nu er achter komen dat het voorbij is, hoe moeilijk ook dan dat je een verkeerd sms ontdekt dat is voor niemand fijn voor jou niet en voor haar niet. Misschien is wat afstand nemen een idee zodat jullie allebei goed kunnen kijken/voelen wat je zelf wilt zodat je een keuze kan maken. Dicht bij jezelf blijven is belangrijk zodat je jezelf niet verliest, want die weg is heel lastig te bewandelen.... Sterkte en succes!

Ik zal er als ik jou was wel mee oppassen. Zolang ze jou heel leuk vind zullen er geen problemen zijn. Maar zodra het uit zal gaan is de kans groot dat ze naar hem gaat en een relatie met hem zal krijgen. Ik zou zeggen geniet nu gewoon nog van elkaar zolang je elkaar leuk vind maar pas op dat je jezelf niet in der verliest. Want het zal pijn doen als ze naar hem toe trekt als het uit gaat, ik heb dit zelf ook meegemaakt dat een vriendin vn mij met mijn ex ging toen het 1 week uit was.. Ik vond hun ook altijd al te close.. Dus pas op. En suc6

Heel simpel in woorden maar niet met je laten sollen en niet meer naar haar kijken alsof je niet zonder haar kan. Trek je eigen plan en "Be a Man". Dit zouden jouw teksten moeten zijn niet de hare. Een vrouw heeft een hekel aan iemand die aan haar hangt. Dus je onafhankelijker opstellen en ze ligt in no time zonder gezeur weer in je armen. Dus niet in deze BS meegaan.

laat ze kiezen tussen u of die ander.

Jij moet er voor zorgen dat je haar voor jezelf kunt winnen door juist dat gevoelige dat ze bij die ander kan vinden, bij jou niet tekort komt. voor een serrieuze relatie zal dat zon,de zijn dat dit de oorzaak van een breuk wordt. zorg dat je die andere jongen kunt uitschakelen, dat ze hem minder gaat kunnen zien omdat jij in haar vrije tijd bij haar bent en zo van die dingen. iK hoop dat ik je al wat heb kunnen helpen.

als ze nog altijd iets voor jou voelt maar ook voor die ander denk ik eerder dat ze voor u moet kiezen want als ze nu jou dumpt voor die ander en die ander wil haar niet ziet ze met en probleem want het is raar om terug een relatie te maken zeg ook dat je van haar houd maar zeker niks laten merken aan die ander want anders kan hij op haar vallen en dan zal u lief serieus beginnen te twijfelen

Lastig! Maar ik denk dat jullie samen iets leuks moeten gaan doen(als het kan). Ver weg van die andere jongen. Ik vind ook dat ze voor u moet kiezen. Maar als ze steeds meer en meer voelt... ...... dan is er een serieus probleem Toegevoegd na 2 minuten: Doe gewoon dingen die jullie anders altijd zouden doen om die andere te vergeten. En vergeet niet dat jullie al 2 jaar samen zijn 2 jaar!! maar nu is het aan uw vriendin de keuze

En dan ga ik het nog eens even over een hele andere boeg gooien: heeft ze er af en toe last van, of heeft ze het de hele maand? Ik zou zo vlak na mijn menstruatie nog verliefd worden op een paarse trol met bruine wratten als hij lief naar me lacht, maar twee dagen later is dat weer helemaal over. Ik weet niet of je er met haar over kunt praten wat er dan precies gebeurt, maar als het louter en alleen een hele korte lichamelijke interesse is die daarna ook net zo hard weer afzakt, is de kans groot dat er hormonen in het spel zijn en dat het weinig te betekenen heeft. Ze zal er dan zelf een oplossing voor moeten vinden; als ze het niet wil moet ze die jongen uit de weg gaan in de periode dat ze er 'bevattelijk' voor is, of zichzelf telkens als ze zich aangetrokken voelt, heel goed moeten realiseren wat er precies aan de hand is. En als ze toch liever achter haar hormonen aanrent, trek jij aan het kortste eind. Maar als ze zelf al aangeeft dat ze het niet wil, is de kans daarop klein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100