hoe zeg je nee tegen een goeie vriend van jou ?

ik en een jongen waren aan het smsen hij zij van ik was op ... maar zij zij nee en ik denk dat ik gevoelens heb voor iemand anders maar ik ben bang dat zij ook nee zal zeggen maar nu blijkt dat ik dat meisje ben maar ik wel hem niet kwetsen of kwijt geraken zeg me alsjeblieft wat ik moet doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon eerlijk tegen hem zijn en zeggen dat je hem wel als vriend voor het leven wil behouden maar verder geen gevoelens van liefde hebt. Eerlijk duurt het langst.

Als het een goeie vriend is dan is het niet moeilijk om daar de waarheid tegen te zeggen. Dat is veel beter dan de waarheid niet zeggen, en met een scheef groeiende vriendschap opgescheept te zitten.

Eerlijk antwoorden op zulke zaken is niet altijd het makkelijkst maar je doet er op korte én lange termijn wel alle betrokken partijen een groot plezier mee door toch voor eerlijkheid te kiezen. Jij leert voor jouw mening uit te komen en hij leert na een 'afwijzing' toch nog een leuke vriendschap te onderhouden. Probeer voor jezelf te formuleren waarom jij jezelf geen gepaste partij vind voor hem. Dat komt heel anders over dan wanneer je zou zeggen waarom je hém niet wil. Begrijp je? Zo krijgt hij niet het gevoel dat hij niet goed genoeg is maar zo begrijpt hij misschien waarom het wellicht niet zou lukken tussen jullie. Zeg hem ook gewoon dat jij het helemaal niet makkelijk vindt om hem dit duidelijk te maken en vraag hem begrip voor jouw stunteligheid ;-) De kans is groot dat jullie er dan beiden kunnen om Lachen en dat hij zich dan makkelijker kan schikken in de situatie. Beter een goeie vriendschapsband dan een relatie vol trammelant, toch? Succes ermee!

U zegt tegen uw ,vriend, de waarheid. Zoiets in de trant van ,, ik wil mij niet binden want ik wil nog eerst mijn studie afmaken en wat van de wereld zien. En wat betreft uw ,vriend, mag deze zelf invullen wat die er mee doet.

Eerlijk zijn! Dan heeft hij duidelijkheid. En dit is natuurlijk k-l-o-te voor hem, maar anders hou je hem in feite aan het lijntje, en blijft hij in onderzekerheid hoe de vork nou in de steel zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100