welke taal spreekt de baby eerst?

Als er een baby geboren word van bijvoorbeeld 2 turkse mensen. Zou de baby dan als eerst een Nederlands woord of een Turks woord zeggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit ligt aan de taal dat de ouders spreken. Als ouders beide talen spreken, dan ligt het aan het kind. Welk woord hij het makkelijkste opvangt, en zelf kan zeggen.

Dat ligt eraan welke taal de ouders spreken. Als beide ouders Turks zijn, is het een grote kans dat het kind Turks gaat spreken. Dat is de taal waarmee het kind in aanraking komt.

ligt er aan welke taal de moeder en de vader tegen het kind spreken deze zal het kind het eerste oppakken.Maar je kunt er vanuit gaan dat het tweetalig opgevoed wordt maar je moet het kind op latere leeftijd niet forceren het komt zelf wel met de vragen wat dat betekent.Mijn kind is nu 7 jaar en bepaalde liedjes in moeder zijn taal zingt ze gewoon mee .En de nieuwsgierigheid naar de taal van z'n moeder neemt steeds, toe dus ze leert steeds nieuwe woordjes bij maar ze vraagt er zelf om.

ligt eraan wat de ouders praten. als de ouders heel de dag turks praten in bijzijn van het kind neemt hij dat over. als de ouders gewoon nederlands praten gaat het kind vanzelf nederlands praten.

De baby spreekt eerst babytaal wat zelfs voor de ouders onverstaanbaar is. Later zal het kind de taal overnemen die altijd tegen hem gesproken wordt.

Leuke vraag! Een baby leert van zijn/haar omgeving. Dus dat wat hij/zij hoort, pikt hij/zij op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100