ik heb nu net een nieuwe vriend . mijn kindje heeft het er hier heel moeilijk mee weet iemand hoe ik haar hiermee kan helpen?

ik voel me hier echt heel rot bij, ik wil echt alles doen coor mijn klein prinsesje .
hoe help ik haar hiermee ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem een pauze met je vriend, laat aan je kind merken dat hij/zij op de eerste plek staat. Na een vrij korte tijd zal het kind aan t idee gewend zijn, en dan kan t gewoon:) kies altijd voor het kind! Succes

De moeder van mijn nichtje kreeg een nieuwe vriend in het begin moest ze erg wennen maar ze hebben niet gedwongen ofzo en niet extra lief doen gewoon normaal ze vind hem nu als een soort vader en dat zegt ze ook vaak : dit is mijn andere papa

Lastig. Ik vind niet dat een kind veto recht heeft als je kind je vriend maar af en toe ziet, bijv 2x per week ofzo. Het is toch niet zo dat een gescheiden moeder geen relatie zou kunnen hebben als haar kind er moeite mee heeft? Ik vind het wel redelijk om niet samen te gaan wonen met je vriend als je kind dat moeilijk vindt. Verder zou je intimiteit met je vriend kunnen beperken in het bijzijn van je kind. Wellicht is het moeilijk voor je kind omdat hij/zij een loyaliteitsconflict ervaart t.a.v. zijn/haar vader. Misschien heeft je kind het gevoel dat je vriend een vaderrol zal gaan spelen? Dit is deels weg te nemen door er op geschikte momenten over te praten. En je kind kan bang zijn jou aan hem te verliezen. Ook hier kan je iets aan doen door je kind te laten merken dat hij/zij niet aan de kant wordt gezet als je vriend over de vloer is. Neem de tijd voor je kind als hij/zij iets te vertellen heeft terwijl je net aan het kletsen bent met je vriend.

Misschien ben je heel lang alleen met haar geweest en ziet zij dat ze jou moet delen. Zij voelt zich daarom op de 2e plaats staan. Onderneem ook leuke dingen met haar samen zonder vriend en laat je vriend zo nu en dan komen. Kunnen jullie met elkaar een gezinsspel doen. Weet niet of ze nog contact heeft met haar eigen vader? Kan ook zijn dat hij dan negatief over je nieuwe vriend praat. En je kind daarom ook zo kan reageren (spreek uit eigen ervaring). Forceer niets, doe het rustig aan.

Dit is een normale reactie. Je dochter voelt dat ze je volledige aandacht moet gaan delen. En dat zal zij uiteraard (onbewust) willen voorkomen. Ik ben van mening dat hoe serieuzer de relatie met een nwe partner is, hoe hardnekkiger het gedrag van een kind kan zijn (de mate is uiteraard afhankelijk per kind). Jij mag gewoon je hart volgen. Geniet in liefde van je nwe vriend, heerlijk. En onthou: je eigen geluk straalt in positieve zin af op je dochter! In liefde, puur

Wanneer een ouder een nieuwe relatie krijgt kan dit het kind erg verwarren en angstig maken. Heel belangrijk is dat de ouder naar het kind benadrukt dat de relatie tussen de ouder en het kind niet zal veranderen. Ook wanneer de stiefouder kinderen meebrengt binnen het nieuwe gezin, moet het duidelijk zijn dat de relatie tussen de ouder en het kind het zelfde blijft. Het is dan ook heel goed om wanneer er eenmaal sprake is van een samengesteld gezin, regelmatig dingen te ondernemen met het kind alleen. En communicatie is heel belangrijk, Het kind moet met al zijn vragen en twijfels bij de ouder terecht kunnen en er moet goed gesproken worden over alle veranderingen in de gezinssituatie, waarbij er ook aandacht is voor alle emoties van het kind. Voor kinderen kan het soms als verraad naar de andere ouder voelen om een nieuwe partner van de ene ouder te accepteren. Het is belangrijk om dit soort loyaliteitsconflicten te voorkomen en het kind de ruimte te geven om zo wel de beide ouders als de nieuwe partner(s) te accepteren binnen het leven van het kind. Het wennen aan de nieuwe gezinssituatie zal tijd kosten en hoeveel tijd een ieder hiervoor nodig heeft zal verschillen.

Bronnen:
http://www.opvoedadvies.nl/stiefouder.htm

Voor kinderen is het nooit leuk als mamma een nieuwe vriend krijgt. Ook voor je dochter is dat heel erg moeilijk, maar je kan het wel makkelijker voor haar maken. Wat je het beste kan doen, is veel thuis blijven bij de dochter en af en toe je vriend laten komen. Niet naar hem toe gaan, je dochter moet wennen aan je vriend in een veilige omgeving voor haar. Ze heeft de tijd nodig om hier aan te wennen. Laat je vriend ook niet teveel laten slapen, zij heeft gewoon wat tijd nodig. Ik weet dat het moeilijk is, maar dit lijkt me de beste aanpak, zodat jij gewoon je vriend kan zien en zij er rustig aan kan wennen. Heel erg veel succes.

Praat veel met je dochter, en laat haar niet in de steek. Geef haar het vertrouwen dat als er wat is dat ze het nog wel durft te vertellen, en dat je haar niet negeert. Verdeel ook de aandacht tussen je dochter en je vriend.

hoe meer druk je hierop legt hoe langer het zal gaan duren. een stapje terug doen en haar de tijd geven om aan de nieuwe situatie te wennen. samen dingen ondernemen waarbij ze kan zien dat ze nog steeds een aandacht krijgt, en ook nog van 2 personen als ze zover is om het te accepteren.

doe eerst eens per week een uurtje en bouw dat op en doe dan leuke dingen. laat hem ook wat leuks doen waar je bij bent, een spellewtje of zo of samen een ijsje kopen of naar de speeltuin of de kinderboerderij. kleine dingetjes. knuffel haar wat vaker en laat haar merken dat ze nog steeds even bel;angrijk is in jouw leven

ik denk dat je leuke dingen samen (jij, je vriend, en je kind) moet gaan doen, en dat uw kind langzaam aan uw nieuwe vriend moet wennen, ik denk dat als je leuke dingen, of lekker gaat eten ergen, dat het steeds leuker word.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100