Is de emancipatie van de vrouw wel zo goed voor de relatie?

Toegevoegd na 11 uur:
Dit vraag ik me weleens af omdat het aantal relatiebreuken sterk is toegenomen t.o.v. vroeger.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk, dat het er heel veel mee te maken heeft, op welke leeftijd van beiden de relatie begint. Mijn mening is nl., dat vrouwen pas op wat latere leeftijd echt gaan emanciperen - rond de 20 zijn ze nog niet uitgegroeid tot volledige persoonlijkheden. Als een stel dus al vroeg samen begint, zal de vrouw nog erg veranderen tijdens de relatie, en dat kan dan in toenemende mate voor problemen gaan zorgen. Ook het tijdstip dat de kinderen uit huis gaan, kan een moment zijn, dat een vrouw haar leven een nieuwe wending gaat/moet geven. Ze is dan niet meer zo verzorgend bezig, en zal alles wat steeds op een laag pitje op het 2e plan heeft gestaan, willen gaan doen of leren - en ook dat kan spanningen geven. Maar als je er van het begin af aan van doordrongen bent, dat geen mens ooit een "kant en klaar"-pakketje is, en zijn/haar hele leven zal blijven groeien en dus veranderen, zal je dit alles bij de ander met veel belangstelling gade slaan - maar dat heeft natuurlijk niet met emancipatie te maken... Elke relatie is anders, en vindt zijn eigen wiel uit, als het gaat om de rol die beiden in die relatie spelen.

Ik zou niet weten waarom niet. Als je iedereen als gelijken wilt behandelen en behandeld wilt worden is er dus afgezien van biologische standpunten geen onderscheid tussen man en vrouw.

Denk dat je relatie hier niet onder hoeft te lijden. Je bent toch in een relatie als 2 gelijken?

Ik zie niet in waarom dat niet zo zou zijn.

Ik geef toe dat je een punt hebt. Vrouwen zoeken vaak nog steeds bescherming, maar willen verder wel alles doen wat mannen doen. Geen probleem wat mij part, maar het maakt alles een stuk geavanceerder. Toegevoegd na 55 seconden: De klassieke rolverdeling wordt hierdoor compleet in de war geschopt.

Zolang ze het niet te ver doordrijft, moet het kunnen.

er zijn meer relaties beter door dan slechter. Vergelijk eens met 50 jaar geleden. Of 100. Zou het zo moeten dan denk je? Je vraag zegt denk ik meer iets over je relatie dan over m/v zijn.

Ondanks de emancipatie, zullen er altijd vrouwendingen en mannendingen zijn! Ik durf te wedden dat in veruit de meeste huishoudens de rolverdeling nog steeds gebaseerd is op hoe het vroeger was, alleen wordt er wel meer samengewerkt in een gezin.

vroeger had je denk ik minder relatiebreuken, omdat de kerk toen nog een dikke vinger in de pap had. ook waren vrouwen vaak financieel afhankelijk van de man. dus als je met emancipatie bedoelt dat vrouwen nu wel financieel afhankelijk zijn, dan heeft dat er deels wel mee te maken denk ik.

In een gezonde relatie waarin sprake is van gelijkwaardigheid en liefde, zal het zeker niet slecht zijn maar juist een mooie evenwichtigheid. Vroeger bleven huwelijken vaker en langer intact maar vroeger was echtscheiden een doodzonde, zeker vanuit de kerk maar ook vanuit de maatschappij. Interessant stukje hierover in de link.

Bronnen:
http://www.de-spirituele-hulplijn.nl/Relat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100