Vallen mensen uit een bepaalde cultuur over het algemeen op mensen van hun eigen cultuur en hoe komt dat dan?

Chinezen hebben relaties met andere chinezen, nederlanders met nederlanders en marokkanen met marokkanen. Natuurlijk zijn er genoeg uitzonderingen waarbij mensen van verschillende culturen relaties aangaan en zelfs trouwen. Toch is dit meestal niet zo. Ik weet van mezelf dat ik ook alleen op Nederlanders val (op blanken in ieder geval). Is dat genetisch bepaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien dat het genetisch gezien ook wel een reden heeft. Maar het komt denk ik voornamelijk doordat je al vanaf jonge leeftijd veel te maken hebt met blanken. Je ouders broers en zussen vrienden en ouders van die vrienden zijn vaak veel van dezelfde huidskleur omdat ze in dezelfde samenleving leven. Je standaard en ideaalbeeld worden hierdoor op jonge leeftijd al gevormd. En je zal dus een grotere aantrekkingskracht hebben tot je eigen soort. Maar natuurlijk kan jij bijvoorbeeld ook iemand met een andere huidskleur mooi vinden vanwege bijvoorbeeld de gezichtsvorm, die jou bekend is.

Ik heb als Nederlandse een relatie met een Spaanse, gewoon omdat ik haar uiterlijk en ook cultuur heel mooi vind. Het belangrijkste vind ik natuurlijk het karakter en levensstijl van de persoon waarmee ik een relatie heb, maar die worden dus deels ook bepaald door haar afkomst. Haar broertje valt wel alleen op Spaanse meisjes omdat hij zijn afkomst helemaal cool vindt haha. Het ligt er misschien dus ook een beetje aan welke cultuur je aanspreekt en of je behoefte hebt aan iemand die daarin een beetje hetzelfde is of juist anders.

Dit hoeft niet. Ik heb 2 jaar lang iets met een moslima gehad! (half Filipijnse en half iraakse)

Het kan maar het werkt niet! De mensen moeten begrijpen dat de mensenrassen ook bij elkaar moeten blijven. Een hond en een kat hebben samen ook geen sex, toch zijn het beide huisdieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100