mijn dochter van 14 wil niet meer bij haar vader wonen maar terug naar mij haar moeder

mijn dochter heeft de eerste 10 jaar van haar leven bij mij haar moeder gewoond. op een gegeven moment heb ik (voor haar best wil) moeten besluiten dat het voor dat moment beter was dat ze bij haar vader ging wonen.
nu 4 jaar verder wil ze heel graag terug naar mij, haar vader is van Tunesische afkomst en heeft haar sinds vorig jaar verplicht een hoofddoek te dragen en verplichtingen omtrent het Islamitische geloof op gelegd.
nu verteld zij mij dat ze vreselijk vernederd en gemanipuleert wordt door haar vader. (hij laat zich heel negatief uit over mij) zij heeft vreselijk veel ruzie met haar vader en zelfs allergieën ivm Stress.
wat kan ik doen om dit voor elkaar te krijgen?
volgens uitspraken van de rechtbank is er gezamelijk gezag en was ze geplaatst bij haar moeder!

Toegevoegd na 2 uur:
er is een uitspraak van de rechtbank dat ze oorspronkelijk bij haar moeder zou wonen!

Toegevoegd na 2 uur:
mijn ex is vorig jaar hertrouwd met een vrouw uit Tunesie en sinds dien erg veranderd. daarvoor was bijna alles bespreekbaar. zij moet zelfs liegen van hem tegen mij (haar moeder) omtrent de huiselijke situatie! ze mag niet langer als speelbal gebruikt worden!
bedankt voor de HERINNERING AAN HAAR PASPOORT!

Toegevoegd na 2 uur:
gezamenlijk gezag is tegenwoordig automatisch bij scheidingen tegenwoordig!

Toegevoegd na 20 uur:
mijn dochter heeft gister wat spullen opgehaald thuis en ik heb haar opgehaald. haar vader zag ons weggaan
EN HIJ HEEFT HAAR MET MIJ MEE LATEN GAAN

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst heel veel sterkte, zowel voor jou als je dochter! Zoals iemand al zei; je mag vanaf je 12e zelf beslissen waar je wilt wonen. Ze zou het -indien ze het zelf misschien niet durft- iemand anders aan haar vader kunnen laten vertellen dat ze zelf mag kiezen waar ze nu woont, maar dan vertel je niet dat ze weg wil want dat heeft nare gevolgen voor je dochter misschien. Verder kun je de huisarts informeren en raad vragen. Als je een rechtzaak begint heb ik grote hoop dat ze weer bij haar moeder kan komen wonen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100