Is het vreemd aan je geaardheid te twijfelen omdat het zelfs met de perfecte jongen stukloopt?

Ik ben 18 jaar en heb 2,5 jaar een relatie gehad met een schat van een jongen. Ondanks dat alles perfect was, was het gevoel aan mijn kant over. Ik kan daarvoor geen aanleiding vinden. Behalve dat ik dus lesbisch zou zijn. Heb nog nooit gevoelens voor een vrouw gehad maar hoe weet ik in godsnaam of ik naar een man of vrouw verlang.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige die jouw leven lang gegarandeerd bij je is ben jij. Wellicht is het vrij snel gegaan in het begin en/of heb jij een andere levensrichting gekozen en zijn jullie uit elkaar gegroeid. Dat heeft niet met je geaardheid te maken. Als je gewoon lekker jezelf blijft dan kom je de juiste wel weer tegen, of dat nu een man of een vrouw is. Naar een vrouw "verlang" je net zoals naar een man. Dat voelt precies hetzelfde. Als ik jou een etiketje op zou moeten plakken, denk ik eerder dat je g3ewoon hetero zou zijn en anders bi, Ik neem aan dat je niet kiest om vanaf hier enkel nog met vrouwen verder te gaan. Ik maak uit je vraag op dat je zelfs helemaal geen aantrekking naar vrouwen voelt. Mijn advies zou dus zijn: leef gewoon lekker je leven, en hou van jezelf het meest. Hou je hier gewoon niet mee bezig. Door er op deze manier steeds mee bezig te zijn kun je lang wachten: dan komt het dus niet. Stop dus met zoeken en lééf! Soms is het gewoon gedaan met een relatie. Je kunt dan als vrienden verder maar verder is er dan gewoon niks meer. En soms ook wakkert dat na een tijd weer aan... je blijft niet je hele relatie 24 uur per dag verliefd, je bent niet 24 uur per dag intiem... je groeit,.,, er zijn zoveel andere dingen tussen jullie en als zelfs dat er niet meer is: accepteer het en move on. Blijkbaar was hij toch niet de juiste, of had je zelf nog een en ander te verwerken en kom je hem ;later tegen en gaat het wel goed...

Ten eerste,. De perfecte jongen bestaat niet. Misschien had hij alles mee volgens het boekje, maar is dat voor jou weer net te saai en heb je wat weerstand nodig of wat meer spanning of tegenspraak zodat je geprikkeld blijft. Je hebt nog nooit gevoelens voor een vrouw gehad, dus dat wil zeggen dat de kans dat je lesbisch bent op dit moment nog erg klein is. Gevoelens kun je niet bepalen en zelfs bij lieve jongens of meisjes kunnen je gevoelens minder worden of helemaal weg gaan.Maak je niet teveel zorgen, je wordt vast weer verliefd en zoals er ook meisjes zijn die altijd op "foute"jongens vallen waardoor ze vaak niet gelukkig worden bestaan er dus ook meisjes die altijd op te brave jongens vallen waardoor ze vaak niet gelukkig worden. En hoe je weet of je naar een man of een vrouw verlangt is heel simpel. Door naar je hart te luisteren. Die zegt je precies waar je verlangens zullen liggen. Misschien moet je jezelf niet eens afvragen of je lesbisch of hetero bent. Je bent mens en daarmee hou je alle opties open. Stap niet in een hokje, het beperkt je groei zo :)

Vreemd is het niet om te twijfelen, al was het maar omdat héél veel jongeren van jou leeftijd er nog niet helemaal uit zijn. Maar van wat je schrijft: één relatie van 2,5 jaar, in de puberteit, en in de tijd dat jullie je allebei nog volop aan het ontwikkelen waren, jullie persoonlijkheid werd gevormd, ging het gevoel over? Nee hoor, dat is geen enkele reden om te denken dat je lesbisch bent. Dat zegt alleen maar dat je een heel normale jong-volwassene bent. Sowieso is dit iets dat je nu aan het leren bent: in een relatie kan alles nog zó 'perfect' zijn, dat is nou eenmaal geen garantie voor liefdesgevoelens. Liefde laat zich niet op die manier sturen. Er is geen recept voor, waarbij man + vrouw + 10 etentjes + 80 lieve gebaren + seks = liefde. Een 'perfecte' relatie zoals jij lijkt te bedoelen is alleen uiterlijkheid, op zich nog geen liefde. Het is niet onmogelijk dat je er later nog achterkomt dat je wel meer naar vrouwen dan naar mannen verlangt. Of naar allebei verlangt. Dat is namelijk voor *iedereen* op jouw leeftijd niet onmogelijk. Je bent je seksuele identiteit nog aan het ontwikkelen. Maar uit je verhaal valt geen enkele aanleiding te halen om te denken dat je lesbisch bent.

de spanning is weg, alles is gewoon, vanzelfsprekend, je gaat je misschien onbewust ergeren aan iemand, het blijkt toch niet te zijn wat je zoekt of had verwacht. je weet de reden niet dus je zoekt er 1. voor jou het meest logische dat je lesbisch bent. maar je heb hier geen enkele reden voor om het te denken. waarschijnlijk geloof jij in een perfecte relatie, en voldeed dit beeld er niet aan. dit lijkt mij veel logischer dan de oorzaak mogelijk ergens anders op af te schuiven. hoe je het te weten komt is door te luisteren naar je gevoel, en reëel denken. helaas, de prins op het witte paard bestaat niet, de prinses op het witte paard ook niet.

Je bent 18, dus je hebt tijd zat. Geloof me, je komt erachter waar je verliefd op wordt. Een relatie waar je je slecht bij voelt is niet goed. Allerlei relaties uitproberen om je geaardheid te weten te komen lijkt me ook schade kunnen geven.

Nee, het is niet vreemd. Maar ik denk ook niet dat dit de oorzaak is. Je schrijft namelijk: "zelfs met de perfecte jongen". verklaar eens perfect? Want perfectie is alleen bepaald voor en door anderen en wordt vaak geuit in hoe je in een groep valt of hoe je gezien wordt door anderen. Allemaal zaken die van buiten jezelf komt. Waar jij waarschijnlijk tegenaan loopt, is dat jij niet de 'perfecte' jongen hebt voor JOUW. Niet gekozen vanwege uiterlijk, maar vanwege de klik en waarbij jij VOLLEDIG jezelf kunt zijn en helemaal open kunt zijn. Niet gebaseerd op status of de mening van anderen. Bestaat perfectie wel, is een relatie bedoeld voor het leven tot de dood? Is dat iets wat je na moet streven als je 18 jaar bent? Van wie moet dat dan?

Hoe weet ik in godsnaam of ik naar een man of vrouw verlang? Vreemd/ Nee, niet zo zeer, maar bij zo'n vraag ga ik toch wel even twijfelen. Iedere rechtgeaarde vrouw en man voelt waarna ze verlangt. Zolang deze twijfel blijft bestaan, zou ik de contacten met jongens even op een laag pitje zetten. Kom je er niet uit, ga dan een daar een lesbikroeg. Overigens, perfectie bestaat niet in een relatie en je bent nog te jong om daar een goed beeld van te hebben. Misschien past die jongen gewoon niet bij je en heb je een meer krachtaardige figuur nodig die jou bij de hand neemt en door deze turbulente wereld leidt. Experimenteer nog maar een paar keer.

Ik weet het niet, ik heb alle antwoorden gelezen en jouw reacties erop, het lijkt haast wel alsof je juist zit te hopen dat iemand zegt: ja inderdaad, je bent lesbisch. Alsof je er erg bang voor bent maar het ook graag wil ervaren. Je bent er nieuwsgierig naar maar weet niet hoe je het uit moet lokken met een vrouw zeg je. Nou, ik zou zeggen, gá het dan eens uitproberen. Wildelely gaf al de suggestie om naar een lesbiennebar te gaan. Ga gewoon eens en zie wat er met je gebeurt van binnen. En ja, misschien word je wel verliefd op een vrouw, wie zal het zeggen. Of misschien word je wel weer verliefd op een man. Maar als je zó heftig reageert op de gedachte dat je lesbisch kan zijn en spreekt over jezelf leren accepteren daarin dan is er misschien toch iets meer aan de hand dan je doet voorkomen in deze vraag. Bedenk echter wel dat je voorkeur ook weer kan veranderen, of niet. Zie het als een avontuur om jezelf te ontdekken en hou alle opties open, wie weet val je op beide seksen en ben je gewoon bi. Kom nu eerst maar eens tot rust en geef jezelf de tijd, je hoeft het niet vanavond al te weten, je hebt alle tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100