mijn man heeft affaire,wat nu?

ik trof mijn man in bed aan met een andere vrouw..ik wil scheiden,maar we zijn niet getrouwt in gemeenschap van goederen en hij zegt de kinderen mee te nemen als ik vertrek..alles stast op zijn naam? kan ik voogdij winnen okk al heb ik bijna geen geld ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet hoe oud de kinderen zijn, maar ik meen me te herinneren dat kinderen onder de 12 (ongeveer) altijd aan de moeder toegewezen worden. Daarnaast zal hij je in ieder geval alimentatie moeten betalen om in het onderhoud van jullie kinderen te voorzien. Maar het beste kun je contact opnemen met een rechtswinkel, zij kunnen je beter helpen dan dat wij dat kunnen. Sterkte in ieder geval.

Een en ander is afhankelijk van veel situaties. Je kun het beste toch eerst professionele hulp zoeken die je hierbij adviseur. Dan kun je nog besluiten om iets te doen of niet te doen. Succes

Hij bluft: hij probeert je met dreigementen van een scheiding te weerhouden. Hij is vreemd gegaan, dus de kans dat de kinderen aan hem worden toegewezen lijkt me klein. Je kunt bijstand aanvragen. Zoek een advocaat of een andere juridische adviseur! En heel veel sterkte!

Advocaat in de arm nemen, scheiden, aborteren, en een nieuw leven beginnen.

Wat een lastige situatie. De moeder van de kinderen heeft volgens mij altijd een grote kans een voogdijkwestie te winnen. Ik zou contact zoeken met een advocaat. Er zijn vaak regelingen als je geen geld hebt voor een advocaat. Hoe dit precies zit kan je vragen bij een rechtswinkel of het juridisch loket e.d.

kinderen mogen vanaf 12 jaar zelf kiezen bij wie ze willen wonen.

Naar Juridisch loket gaan en naar de gemeente. Kinderen worden ALTIJD aan moeder toegewezen. Via jeridisch loket advocaat nemen en echtscheidingsprocedure opstarten. Is 'je man' handtastelijk dan kan je een omgangsverbod aanvragen (= man moet huis uit). Gemeenschap van Goederen geldt overigens voor de goederen voor het huwelijk. Alle inkomsten en goederen verkregen tijdens het huwelijk moeten evenredig verdeeld worden. Ga ook naar gemeente en verhuurder om snel een eigen woonruimte te krijgen. En.... Misschien een beetje pijnlijk, maar ik zou ook maar naar de huisarts gaan om je te laten testen. Is wellicht niet z'n eerste affaire.

wat een ellende! meneer kan wel dreigen, maar vergeet waarschijnlijk dat er wellicht ook spullen zijn die niet door een van beiden zijn ingebracht, maar tijdens het huwelijk zijn aangeschaft en is er dus sprake van opgebouwde gemeenschap van goederen kan zijn. laat je niet kisten door de dreigementen. voogdij hebben jullie beiden automatisch als de kinderen geboren zijn nadat jullie getrouwd zijn wat dit betreft valt er dus niets te winnen of te verliezen. het is wel een type die touwtjes graag in handen heeft... de kinderen meenemen? dat mag wel, maar dan moet de rechter dat beslissen. dit kan dus alleen als je man aan kan tonen dat jij niet in staat bent om voor de kinderen te zorgen. hier had ie zeker ook even niet aan gedacht. de rechter gaat altijd uit van het belang van de kinderen, en niet naar wie de meeste spullen of bezittingen heeft. laat je dus niet kisten door een grote waffel en een hoop poeha hoor. als meneer zoveel geld heeft zal hij alimentatie moeten betalen, je hebt recht op een uitkering als je niet kan werken, dus zonder geld zit je niet! als je een minimum hebt kan je een toevoeging krijgen zodat je toch een advocaat in de arm kan nemen. de kosten die er nu gemaakt zullen worden zijn voor jullie beiden. overigens is het mogelijk om bij een advocaat kostenloos een advies gesprek aan te vragen. de sociale raadslieden kunnen je ook helpen en steunen hierin. hopelijk laat je dit alles niet over je kant gaan, want iemand die op deze manier met je omgaat verdient jou gewoon niet. onderaan een link naar een site met veel informatie rondom scheiding heel veel sterkte!!!!

Bronnen:
http://www.echtscheiding-specialist.nl/De%...

Ik denk heel anders over een buitenechtelijke relatie dan de meeste andere mensen op deze site, dus ik zal wel een hoop negatieve reacties krijgen. Het zij zo. Ik geef toe, dat je man uiterst slordig en onelegant te werk gaat. Maar de situatie is niet helemaal uniek. Advies: Probeer eens over het feit, dat hij seks met een andere vrouw heeft te vergeten, niet alleen voor deze keer, maar het feit an sich. Ik denk dat dit in veel huwelijken voorkomt; als iedereen even radicaal zou reageren als jij, dan zouden er nog maar weinig huwelijken over zijn. Alleen huwelijken van mensen zonder libido en een overmaat aan moraal zouden standhouden. Je moet je wel afvragen, of je zonder dit vreemdgaan met hem zou willen doorgaan. Is het leven dan nog de moeite waard. Als het antwoord daarop JA is, dan ben je een oen als jij je relatie daardoor afbreekt en je kinderen door een echtscheiding laat gaan. Jouw woede is voornamelijk jaloezie, en dat is alleen maar gekwetste trots. Libelle en andere damestijdschriften hebben jou een zeer vreemde kijk op het leven opgedrongen: eeuwige trouw en romantiek, dat heeft weinig met een relatie en nog minder met liefde te maken. Een nummertje maken buiten de deur is in de meeste gevallen alleen maar een lichamelijke kwestie. Zoiets als het eten van een zak patat met mayonaise: je weet dat het niet moet, maar het is soms zo verschrikkelijk lekker en soms onmogelijk te weerstaan. Ik zal niet meer zeggen, je begrijpt het wel; denk erover na.

Lastige situatie voor je, maar scheiden ligt toch wel voor de hand ja!! Op onderstaande site kun je alles vinden over scheiden, voogdij etc. Sterkte! http://www.scheiding-omgang.nl/

Lekkere vent, om je zo te bedreigen. Maar laat je niet overbluffen! Geen enkele rechter zegt 'u krijgt geen voogdij omdat uw man meer geld heeft'. Zo werkt het niet. De rechter kijkt naar wat het beste is voor het kind, waar het kind het beste een thuis zal hebben. En voordat je denkt dat de partner met het meeste geld het beste thuis kan bieden: daar is kinderalimentatie voor bedoeld. Neem zo snel mogelijk contact op met een advocaat, en neem met die advocaat ook vooral goed je huwelijkse voorwaarden door. Want ook dat zou wel eens veel minder uitzichtloos kunnen zijn dan je denkt. Huwelijkse voorwaarden houden zelden in dat één van de partners bij scheiding met helemaal niets achterblijft.

Als het even kan , gewoon getrouwd blijven. Waarom zou je scheiden ? Alle vóórs en tegens van getrouwd blijven op een rijtje zetten , En houd je echt van hem ( Unconditional ) ? Als je "unconditional " van hem houdt , dan kan je best bij hem blijven. Vrijen , intimiteit zal moeilijk worden . Het wordt meer een "verstandshuwelijk ". Snijd je jezelf niet méér in de vingers voor iets waar jij geen schuld aan hebt als je bij hem weggaat ?

Vergis je niet, je hebt wel degelijk rechten. Allereerst hoef jij niet weg te gaan, laat meneer zelf maar opkrassen. daarnaast kan hij lappen voor jou en (de zorg voor)je kinderen. Alles wat in het huwelijk vergaard is, moet wel degelijk gedeeld worden. Ook als je man een zaak heeft is de periode dat jullie getrouwd zijn de waardevermeerdering inbreng in de te verdelen bezittingen. Heeft hij niet voldaan aan de overdracht van bezit tijdens de huwelijkse periode, dan kom hij wel eens behoorlijk moeten dokken. Laat je niet gek maken. Neem een goede advocaat en stuur de rekening maar vast naar hem. Zo weet hij dat je je niet laat naaien(vergeef me de terminologie) Laat je niet overmannen door angst en dreigementen. Een gepaste actie doet hem wel dimmen. Sterkte.

Niet zo hard van stapel lopen zou ik zeggen, probeer het gewoon nog een tijdje, want tijd heelt alle wonden, ook een slippertje...zolang hij niet verliefd is op die ander maar het puur om de sex ging is er eigenlijk niets aan hand...

jeetje meid hij gaat vreemd en dan dreigt hij jou ook nog hoe goed ben je dan meid wees sterk en pak hem terug wat denkt die vent wel niet grrrrr mannen

wat een situatie zeg. neenee, je kinderen gewoon meenemen dat kan hij niet doen. ga zo snel als het kan naar de vrederechter en laat deze maatregelen uitvaardigen. ik heb destijds ongeveer dezelfde situatie gekend terwijl ik van de bijstand leefde, maar dat was niks geen probleem. de rechter kijkt ook naar andere elementen hoor. mannen die met andere vrouwen rotzooien in hun eigen huis, dat zijn nu niet direct modelvaders...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100