Ik ben bang in een nieuwe relatie weer niet assertief genoeg te zijn. Kan ik dit herstellen zonder dat het gevolgen heeft voor mijn relatie?

Ik ben in mijn vorige relatie altijd veel te makkelijk geweest, omdat dat het blijkbaar in mijn aard ligt om makkelijk aan te passen maar ook om het te ver te laten komen waardoor ik op langer termijn frustratie krijg. Bij mij is ooit de diagnose ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gesteld en heb daar wel therapie voor gekregen. Ik heb niet zo veel met die naamplaatjes allemaal maar het is maar om in 1 woord aan te geven waar ik last van heb.
Nu heb ik een nieuwe relatie en merk dat ik weer veel te weinig mijn gevoel uit en het meeste altijd maar goed vind. En het lijkt ook net alsof ik het op het moment zelf ook niet erg vind maar achteraf pas.
Nu is mijn vraag, mijn vriend is nu gewend aan mijn manier van doen, maar kan ik nu ik wat meer vertrouwen heb toch wat meer dingen gaan eisen of iig meer voor mezelf op komen, zonder dat het gevolgen heeft voor onze relatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Weet jouw nieuwe vriend hiervan? Het is namlijk van belang dat hij hiervan op de hoogte is zodat hij je daarbij kan helpen. Bespreek het met hem en vraag of hij je zo nu en dan wil wijzen op je grenzen en je gevoelens. Zorg er ook voor dat je niet direct ergens ja op zegt. Toets je gevoel voordat je toegeeft. Een relatie heeft pas kans van slagen als je partner ook al je 'gebreken' kent en daar samen met jou iets aan wil doen.

Als je Georgette bent, dan weet je wat je moet doen. Gewoon tegen je vriend zeggen dat jezelf ook een eigen leven hebt en dat jullie niet alles hoeven te doen wat hij wil. Als je thuis wil blijven moet dat gewoon kunnen zonder ruzie over te krijgen. Je bent veelste goed voor je vriend. Voor hem 1000000 andere mannen hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100