Eten ze buiten Nederland ook beschuit met muisjes als er een baby is geboren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. We keken er enkele weken geleden van op toen onze Nederlands-Belgische achterkleindochter werd geboren. Nooit gehoord van beschuit met muizen( = muizenstrontjes). Echt waar! In België zijn het steeds suikerbonen gevuld met chocolade of amandelen die uitgedeeld worden aan mensen die voor een cadeau zorgen. In de kraamkliniek ( moederhuis ) worden deze suikerbonen aangevuld met een borrel of bier.

Nee, dat is een typische Nederlandse gewoonte. Misschien dat ze het op Curaçao en in Suriname doen, maar dan houdt het op.

Op Nederlandse ambassades wereldwijd bij de geboorte van weer een prinsje of prinsesje. Maar ambassedes kun je zien als een piepklein stukje Nederland in den vreemde.

Ja, ik heb het jaren geleden aan een vriendin gegeven bij de geboorte van haar dochter in Italia, twee jaar geleden belde ze mij met het verzoek nog 2 pakken te sturen daar de volgende op komst was. Dus bij hun is het in iedergeval nu ook een traditie geworden. Maar het uitzonderlijk.

In Vlaanderen kennen we 'beschuit met muisjes wel' , maar is géén gewoonte bij geboorte. 'Suikerbonen' en ' tournee generale' echter wel

Dat was laatst nog op de tv, waar ze toeristen vroegen een beschuit met muisjes te eten. Ze vonden het "apart" bijzonder" en een enkeling vond het lekker. Niemand kende het.

Nee. Beschuit met muisjes wordt in Nederland speciaal gegeten wanneer er een baby is geboren. Beschuit met muisjes is een typisch Nederlandse traditie. In Vlaanderen trakteren de ouders na een geboorte op suikerbonen, in Noord-Brabant is dit ook traditie; samen met beschuit met muisjes Het is niet te achterhalen hoe beschuit met muisjes nu precies zijn ontstaan. Vroeger werd beschuit alleen als lekkernij bij feestelijke gelegenheden gegeten. Het was een echte luxe en alleen voor de rijken weggelegd. Een dik besuikerde beschuit werd als een echte traktatie ter viering van de geboorte gegeten. Voor de gewone mensen was er besuikerd wittebrood.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beschuit_met_muisjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100