Mijn zoon is 3,5 jaar. Is dat te jong voor de bioscoop?

Ik wilde morgen met hem naar de bioscoop.
Naar een kinderfilm Offcourse. Maar is dat te jong. Wat vinden jullie. Of staat er ook een minimale leeftijd voor de bioscoop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee joh, voor de meeste kleine kinderen is iets spannends! Hij zal waarschijnlijk veel plezier beleven, maak je geen zorgen. Neem wel (van het voorgaande antwoord) de tip van de oordopjes mee :-) Veel plezier samen!

Ga er naar toe en bekijk of hij het leuk vind. Zo ja, doe het vaker, en anders nog even wachten.

Ligt denk ik ook een beetje aan het kind. Als hij na 3 minuten thuis bij de tv wegloopt zou ik het niet doen. Onze dochter ging mee naar een kinderfilm toen ze bijna 4 was. Ging hartstikke goed.

Oefen thuis eens met een dvd, gordijnen dicht, licht uit en film aan. Met limonade en een lekker kanabbeltje. Net als in het echt. Ik denk dat het wel kan. Niet te lange kinderfilm. Het is wel zo dat het geluid super hard staat in de bios. Daar kan hij van schrikken/huilen. Neem voor de zekerheid oordopjes mee.

Het lijkt mij nog te jong. Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor film je wilt gaan bekijken. De echte kinderfilms hebben de aanduiding 'voor alle leeftijden'. Hij moet een behoorlijke tijd stil kunnen blijven zitten. En je moet er rekening meehouden dat die grote beelden heel indringend over kunnen komen op zo'n kleintje. Hij kan er nachtmerries van krijgen, zelfs van dingen waar je het van te voren niet van zou verwachten. Als ik jou was zou ik er pas mee beginnen als hij vijf is. Kijk eens naar deze trailer van een film die voor peuters wordt aanbevolen, zou hij dat leuk vinden:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=P8lLc42mvrQ...

zeker bestaat er een minimum leeftijd maar onder begeleiding van een volwassene wordt er coulance toegepast.

Op zich zou het kunnen als het een leuke kinderflm is. Alleen is het ook de vraag of een kind van die leeftijd al uitgelegd kan worden dat het redelijk stilletjes is tijdens de film zodat andere bezoekers er eventueel geen 'hinder' van ondervinden.

als de film je zoontje aanspreekt zal hij waarschijnlijk aan zijn stoel genageld zitten van alle indrukken en de film zelf. is het een kind wat niet lang stil kan zitten of moeite heeft ergens zijn aandacht lang bij te houden kan het onverstandig zijn. het is niet per definitie te jong voor een bioscoop, maar of je zoontje het leuk vind en de duur van de film kan uitzingen hangt dus heel erg van hemzelf af.

Ik vind zelf een kind van 3,5 jaar nog te jong voor een bioscoop. De indrukken komen veel te direct bij zo n jong kind binnen. Het is toch heel anders dan een tv. Ik zou er echt nog even mee wachten. Meestal zijn kinderfilms tenminste op de leeftijd afgestemd van het kind dat al zelf kan lezen. Vergelijk wat Sesamstraat biedt en Teletubbies.

In sommige bioscopen word er regelmatig een kindermiddag gehouden. De omgeving wordt dan aangepast (o.a. geluid, licht). Als jouw zoon zich al wat langer kan concentreren, kan dit prima met 3,5 jaar.

Bronnen:
http://www.mustsee.nl/asp/actions/kb_carna...

Op de site van de NICAM (kijkwijzer) staat een goede uitleg over leeftijden maar een film met kwalificatie AL zal geen enkel probleem zijn. Indrukwekkend is het zeker en ze hebben het er nog weken over maar mijn kinderen (2,5 en 1) zijn er gek op! Het gaat voornamelijk om de popcorn en als ze geen aandacht meer hebben dan ga je toch gewoon weg, dat is voor jezelf ook relax. Let wel op dat 3D film nu veel draaien en dat dat op zich best heftig is voor een eerste keer. Kijk eens op de site van Pathe, zij hebben in den haag en Rotterdam af en toe een Nick Jr in de bios met Dora en Diego, superleuk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100