Weet iemand hoe ik een vriendin van mij opfleuren?

Het gaat al een tijdje niet zo goed met haar heb ik het idee. Ze is op school in de pauze erg stil, vaak kijkt ze somber voor zich uit of is ze een beetje aan het krabbelen in een schrift.
.
Hoe dan ook, ik probeer soms wel eens wat met haar aan te kaarten, om bijvoorbeeld met haar te gaan logeren. Maar de laatste keer toen ik bij haar thuis was was het gewoon écht niet leuk. Het voelde gewoon alsof ik er niet welkom was.
Ook toen ze laatst bij mij op m'n verjaardag was met nog 2 andere goede vriendinnen leek ze ook niet heel erg vrolijk, terwijl ik echt mijn uiterste best deed om het leuk te maken.

Ik weet dat het thuis bij haar niet zo goed gaat, ik zit soms echt te piekeren over 'hoe ik het kan oplossen' dat kan ik natuurlijk niet, maar ik wil wel graag wat 'inbrengen', zodat ik haar toch weer even vrolijk maak. Maar ik heb geen idéé hoe... Heeft iemand enig idee wat ik kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat vervelend voor je vriendin en wat lief van je dat je haar wilt helpen!! Ik denk dat het beste is om een keer met haar te gaan praten. Vertel haar eerlijk wat voor gevoel jij hebt en dat je het heel vervelend voor haar vindt dat zij zich zo rot voelt. Zeg haar dat ze altijd met je kan en mag praten. Misschien een keer samen ergens wat gaan drinken. In een neutrale omgeving is het soms makkelijker om over je gevoelens te praten. Verder kun je haar altijd een kaartje sturen waarop je vermeldt dat je er altijd voor haar bent. Het zijn vaak de kleine dingen. Weet wel dat alles wat zij vertelt vertrouwelijk is en je dit met niemand anders mag bespreken, tenzij je vriendin anders aangeeft. Sterkte en succes!

koop een mooie bos bloemen met een briefje er bij met waar je mee zit,mensen hebben vaak vaste dingen nodig om te gaan praten.succes

Zoals jij het schets kan er best eens iets anders aan de hand zijn dan jij denkt. Misschien kun je het eens op school aankaarten bij een mentor (of schoolpsycholoog als jullie die hebben) Laat gewoon weten dat je je zorgen maakt maar niet weet wat er aan de hand is dan kunnen die misschien eens met haar praten. Wel goed dat je het zo ziet vele zouden er geen aandacht aanbesteden en haar links laten liggen.

Ze boft maar met een vriendin als jij. Fijn dat je haar wil helpen. Je kunt haar (een weekendje) te logeren vragen. Doe leuke dingen samen. Het is wat ongedwongener dan wanneer je er eens "echt voor gaat zitten". In de intimiteit van jouw kamer komen de gesprekken vanzelf wel. Dan hebben jullie ook alle tijd. Waarschijnlijk vertelt ze je dan ook wat er aan de hand is, wat haar dwars zit. Als je dat weet kun je samen met haar een oplossing zoeken of, als dat niet mogelijk is (niet alle problemen zijn zomaar op te lossen), haar laten weten dat je er voor haar bent als ze wil praten of je nodig heeft.

Ik denk niet dat je voorlopig nog een keer bij haar thuis moet komen, 'k denk niet dat dat gunstig werkt. Integendeel je merkt dat je niet welkom bent. 'k Zou bijna zeggen: je moet ze niet uitdagen door nog een keer te komen, als je merkt dat je niet welkom bent. Als ik jou was zou ik haar een keer mee naar huis nemen. Alles gezellig maken, beetje tv-kijken enzovoorts. Vraag dan of ze blijft eten en/of of ze blijft logeren. Het is maar een voorbeeld... En ik hoop dat dat gaat werken. Bovendien moet je wel van de gelegenheid gebruik maken als ze bij je thuis is en jij bent met haar alleen, om haar aan het praten te krijgen. Ook als je op school of in een pauze alleen met haar bent, bijvoorbeeld. Maar let op: als je op school bent of ergens anders, moet je niet overal te diep op ingaan. Dit kun je beter thuis doen, jij voelt je waarschijnlijk beter thuis en zij bij jou thuis. Sterkte met alles! En ik wil nog even zeggen dat ik je echt een KANJER vindt dat je je vriendin wilt helpen en haar niet in de steek laat!! Sterkte nogmaals!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100