Welk slaapliedje kun jij je herinneren?

Wat was jouw liefste slaapliedje/verhaaltje,
door wie gezongen/verteld?
of;
Heeft jouw vader ooit een slaapliedje voor je gezongen,
zing je als vader een slaapliedje?
http://nl.truveo.com/Acda-en-de-Munnik-Slaapliedje/id/3528042605


http://www.youtube.com/watch?v=IdtY7fFqJeo

of zing je als moeder een slaapliedje....

ik zong vaak
schuitje varen over de zee,
hee (.......) ga je mee
hee (.......) ga je mee
en als je dan niet mee wil gaan
moet je uit mijn schuitje gaan.

Hierbij zat mijn kindje lekker bij mij op schoot, en wiegde
ik heen en weer, soms te enthousiast, doordat mijn
kind te hard meedeed, en rolden we samen om...

p.s. Kijk echt even naar het filmpje met de hondjes van youtube! deze man zingt ze in slaap.........! heel lief!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

maantje tuurt,maantje gluurt al door de venster ruiten weet je wel wat het zeggen wil,t'is in de kamer zo stil zo stil zijn de kindertjes al naar bed, of lopen ze nu nog buiten lieve maan,kijk eens aan we liggen al lang in de veren mooi zegt het maantje en lacht en lacht k'wens jullie allen een goedenacht morgen is er een nieuwe dag dan kun je weer spelen en leren, morgen is er een nieuwe dag dan kun je weer spelen en leren. 60 jaar geleden gezongen door mijn vader voor mij, 40 jaar geleden voor mijn kids, 15 jaar geleden mijn kleinkids, leuk toch?

The Itsy, Bitsy Spider.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=HXZ5CWZF10o

er staat in de schemer een paardje klaar een paardje met zilveren vleugels ik rijd er mee naar het dromenland en 't was als had ik er vleugels.... dit zong ik vroeger voor mijn kinderen... maar ik ben wel een mamma...

Slaap, kindje, slaap daar buiten loopt een schaap een schaap met witte voetjes die drinkt er zijn melk zo zoetjes Slaap kindje slaap. ......................................... Drinkt een schaap melk?

Een rijmpje... dat deed de oma van mijn vrouw altijd bij haar, en wij bij onze dochter... het helpt echt... 's avonds als ik slapen ga, volgen mij 14 engeltjes na, 2 aan mijn linker zij, 2 aan mijn rechter zij, 2 aan mijn voeteneind, 2 aan mijn hoofdeind, 2 die mij dekken, en 2 die mij wekken, 2 die mij wijzen, naar 's hemels pardadijzen. Slaap Lekker Liefje!

Kindje jij moet slapen gaan. Buiten huilt de wind. En de lampjes zijn al aan. Slaap nu zacht mijn kind.

Het rijmpje van de 14 engeltjes werd bij mij thuis ook altijd verteld door mijn moeder door middel van een schilderijtje van de 14 engeltjes super leuk.Ik moet bekennen dat dit me nu nog steeds wat doet,als ik eraan terug denk. Het zal wel jeugdsentiment zijn.

Kan me er niets van herinneren, ik denk dat er altijd wel een broertje aan het huilen was, waar ze heen ging of gewoon geen tijd!!I n mijn jeugd werd er sávonds de was gedaan in een tobbe en wringer! Dat was erg zwaar en veel werk, dus slaapliedjes zingen was er niet bij. Verder goede jeugd gehad hoor!

"Den lille Ole med paraplyen" . Mijn vader ging achter het piano toen we klein waren en speelde en zong met ons voor we naar bed gingen. Kon mijn moeder even wat anderen dingen doen. Is wel lang geleden, en in een ander land. Lijkt een vorig leven. ;)

Mijn favoriete slaapliedje "Onder moeders paraplu" kan ik mij nog gedeeltelijk herinneren. Volledige tekst op: http://www.liedjesland.com/Liedjes/kinderliedjes/Onder_moeders_paraplu/Onders_moeders_paraplu.htm

Slaap kindje slaap

leptiricu sarenicu

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100