Wat antwoord ik op "Mama,waarom moet ik eten als ik weer moet poepen?"

Wat moet ik hier als antwoord op geven aan mijn kleine van 4?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kinderen hebben hun eigen logica. Je kindje wil waarschijnlijk niet eten, en zoekt naar redenen om dat niet te hoeven. Toch kun je aan een 4-jarige heel globaal wel uitleggen wat er in de buik gebeurt. Eten erin, daar wordt energie uitgehaald, en je houdt dan poep over.

omdat je anders heel erg buikpijn krijgt lievert

Nou lieverd, je moet eten omdat er veel goeds in het eten zit, maar er zitten ook stoffen in die je niet nodig hebt. En die poep je weer uit. En nee, er bestaan geen boterhammen, aardappelen, groente, vlees, fruit of taart zonder de stoffen die je moet uitpoepen. Dat hoort er gewoon bij. en je billetje goed afvegen...

Je moet lekker eten om goed te groeien en gezond te blijven, jouw buikje haalt uit jouw eten wat ie nodig heeft om te groeien en wat ie niet nodig heeft van het eten komt er weer uit als poep. (Heerlijk hè die kinderlogica, geweldig gewoon zoals ze van die vragen kunnen stellen, ze hebben nog gelijk ook)

Omdat dat net zo belangrijk is als inademen, terwijl je het daarna uitademt.

omdat je anders dood gaat

Bij kinderen van die leeftijd zou ik eht simpel houden met; Wat je nodig hebt om te groeien haal je uit je eten en de rest is afval. Mamma koopt eten, de verpakking gaat in de kliko en het afval van je etenin de w.c.

Als je poept is vaak je buikje weer leeg en dan moet er weer nieuw eten, daar vraagt je buikje dan weer om en daar groei je weer van

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100