ik krijg vaak boze mailtjes van mn vader. ik word er erg verdrietig van en kan me niet goed concentreren op bv. School. wat moet ik doen?

mijn ouders zijn gescheiden en nu krijg ik steeds boze mailtjes van mn vader omdat ik veel proefwerken heb en ik bij hem geen plek heb om te leren omdat hij zijn huis verbouwd, daarom blijf ik liever thuis bij mijn moeder om te leren. maar daardoor krijg ik nu boze mailtjes, ze kwetsen me heel erg en ik kan me niet goed concentreren op school. wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vertel hem gewoon de waarheid: Je kan bij hem niet goed leren door de verbouwing, maar daarna wil je best wel weer bij hem komen. Of spreek af om samen iets leuks te gaan doen!

Klinkt misschien als een stomme tip. Maar lees de mailtjes niet meer of pas nadat je iets belangrijks hebt gedaan op school. Vertel hem anders dat als hij wil dat je vaker bij hem bent het averechts werkt om boos tegen je te doen. Dan wil je juist niet meer naar hem toe lijkt mij.

Hoi Probeer het hier eens op een rustige manier met zowel je vader als je moeder over te hebben, en leg ze uit dat school erg belangrijk is. Als je dit moeilijk vind kun je kijken of er wellicht familie (oma, opa. oom of tante) is die dat samen met jou wil doen. Probeer ook te kijken of je je vader dan op andere momenten kunt gaan opzoeken, want blijkbaar vind hij (zijn gevoel) dat hij jou te weinig ziet op dit moment. Kijk dan ook of je bv samen eens iets leuks kunt gaan doen, film of op zondag een keertje lekker een dagje weg. Je zult zien dat hij dan niet meer zo boos zal zijn als jij op een rustige plek de tijd nodig hebt om te leren

stuur hem, als je alle antwoorden binnen hebt, een link naar deze vraag. dan ziet hij dat je ermee zit en dat hij je werkelijk benadeeld. als hij een goede vader is, dan wil hij niet dat zijn bestaan negatief werkt op jou. wat het nu is, is misschien zijn frustratie, onmacht en verdriet dat hij je op dit moment niet meer kan bieden dan wat ie nu heeft. alleen weet hij dat niet handig te uiten. hij is dan wel volwassen, maar sommige volwassenen doen zonder ze dat weten dingen helemaal fout. hij is verdrietig omdat je bij je moeder blijft, daar zal hij jaloers op zijn. en als mensen jaloers zijn, kunnen ze hele nare dingen doen. wat je ook kan doen, als je nog geen beste antwoord weet straks, dan stuur je hem een mailtje met de link naar deze vraag. bij het onderwerp kan je zetten: "papa's raad gevraagd" of zoiets en dan vraag je bij dat linkje, of hij je kan helpen het beste antwoord te kiezen. in elk geval veel succes, met je vader én met je proefwerken!

Je moet het eerlijk tegen je vader zeggen je kunt je ook niet concentreren als je een zaag hoort of een schuurmachine maar probeer zovaak mogelijk bij je vader te zijn ga je huiswerk over de week zo verdelen dat je sóchtend je huiswerk maakt en smiddags naar je vader gaat, dan kan je vader je ook zien en zeg gewoon dat die mailtjes je pijn doen en zeggen van als hij zo doorgaat dat je helemaal niet meer komt hij moet blij wezen dat je nog komt zeg het hem gewoon eerlijk dan word hij minder boos dan dat hij erachter moet komen heel veel suc6 en je weet ik ben er voor je de bekendste persoon van je van deze hele lijst:P xx kaylee

Zeg maar dat -als hij van je houd- daar acuut mee moet stoppen. Verder sluit ik mij een op een aan bij alle andere goede antwoorden. Vooral het advies hem de link naar deze pagina te sturen vond ik een hele goede. Ook de opmerking : zeg maar dat IK dat gezegd heb, vond ik heel sterk. Je mag ook nog zeggen dat zelfs pleegouders dat niet pikken.(ik ben zowel ouder als pleegouder) en dat dat soort mailtjes onder psychische mishandeling vallen EN waterdicht te bewijzen zijn (!) Ik wil geen olie op het vuur gooien, de houding van je vader belemmert je functioneren en levensplezier en dat is ernstig. Het advies je mails pas na school te openen is niet super handig als je eerst checkt wat er binnen gekomen is. dat kunnen immers ook berichten van school zijn. Als je dan de mails van je vader niet gelezen hebt , kan dat tijdens examens in je hoofd gaan spoken. Heel radicaal is je account zijn mails te laten blokkeren. Dat is echter een optie die als laatste ingezet moet worden. Heeft je vader een goede vriend/ vriendin, waar je goed mee overweg kunt? Praat dan eens met deze persoon en leg je probleem uit. Deze zal -als het een verstandige persoon is- dit oppakken en je vader eens bij zijn oor pakken. Tevens weet je vader dan dat -als hij je pest, dat dat gevolgen heeft voor zijn relaties. Daar zijn gescheiden mensen vaak wel gevoelig voor. Dit is best harde taal, zeker voor mij. Je kunt je echter niet permitteren te zakken omdat je vader zich als een zak gedraagt. Weest wel zo mild en respectvol mogelijk. Je vader zal, als hij uit de stress is, weer normaal gedrag vertonen en het zou fijn zijn als je de relatie met hem dan zonder veel schade op kunt pakken. Ik wens je heel veel sterkte.

Heb je tegen je vader gezegd, dat je bij hem niet kunt leren voor je proefwerken vanwege de troep en de herrie? Dat je daarom even wat minder zal komen en dat het NIETS met hem te maken heeft. Als hij dit allemaal weet...en hij doet nog steeds zo lullig...dan denkt hij meer aan zichzelf dan aan jou. En dat is erg jammer want jouw toekomst hangt van je school resultaten af. En van de cijfers voor je proefwerk. Dat is dus helaas belangrijker. Voel je niet schuldig dat je even niet meer bij hem komt...je hebt een hele goede reden namelijk. Je vader zou zich schuldig moeten voelen...dat hij dat niet gewoon accepteert. Hij zou jou moeten steunen met overhoren ofzo. Niet andersom. Denk aan jezelf want het is geen keuze TEGEN hem maar VOOR jezelf. En daarna...ben je er weer voor hem..Sterkte,...doe je best met leren, je kunt het. Dat weet ik zeker. Succes he, doei, groetjes.Schuimpje.

Een scheiding komt bij alle partijen keihard aan. Je hele leven staat op zijn kop. Voor jou, voor je moeder, en natuurlijk ook voor je vader. Als je vader dan ook nog zijn kind bijna niet meer ziet, kan dat voor hem heel moeilijk te verteren zijn. MAAR... hij zou jou, zijn kind, als het belangrijkste moeten zien, en niet zijn behoefte om je te zien. Wat je kan doen, is hem vertellen (per mail, telefoon of persoonlijk) dat zijn boze mails jou pijn doen, en dat hij moet stoppen met verwijten maken en kwaad zijn. Reageert hij daar op een rotmanier op, dan is zijn behoefte om je te zien dus belangrijker dan jouw behoefte aan rust voor je schoolwerk. Je zou er dan voor kunnen kiezen om zijn mails niet meer te lezen, of zelfs om een ander email-adres te nemen. Dat is rot voor hem, maar nu is het rot voor jou. Sterkte met dit hele gedoe, een scheiding is nooit leuk, en als je dit er ook nog bij krijgt is het helemaal rot.

hetzelfde zeggen wat hier staat, sms verzenden of een brief schrijven.Durf je het niet vertel het dan aan je mentor of leraar zodat ze hem uitnodigen op school voor een gesprek. sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100