Welke instantie verwittigen als je weet dat een kind verwaarloosd wordt?

Een kindje van 11 komt elke dag bij ons aan de deur kloppen om te mogen komen spelen. Haar mama is bijna elke dag dronken, ze neemt het kind mee op café tot in de late uurtjes. Gisteren was de druppel, ze moest naar de kerk komen voor openingsviering van vormsel en haar dochter moest haar heel goed vasthouden van dronkenschap. Ze wou dan niet naar huis met als resultaat dat het kind zat te wenen in de kerk. Ze kan maar half praten en schrijven, en heeft zelfs nog een fopspeen 's nachts??? Ik zou willen dat er voor dat kind gekeken wordt, want ze wordt uitgelachen. Wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is soms ook sprake van kinderverwaarlozing ( zowel lichamelijk als emotioneel ). Dit is wanneer het kind niet voldoende voorzien wordt in de basisbehoeften zoals kledij, voeding, rust, emotionele steun, ... Wat kan ik doen als ik kindermishandeling vermoed? Het is belangrijk dat men niet onverschillig blijft als men een vermoeden heeft van kindermishandeling. Neem daarvoor bij een vermoeden contact op met één van onderstaande instellingen en formuleer concreet uw vermoedens. Voor België: http://www.kindermishandeling.org Toegevoegd na 1 minuut: Je kan ook contact opnemen met het VK of het nummer 1712, om te praten, om hulp te vragen of om een afspraak te maken.

Bronnen:
http://www.kindermishandeling.be/startsite...
http://www.netonline.be/lifestyle/detail.a...

Dan moet je bij het AMK zijn: 0900 123 123 0

De politie bellen. Die gaan aan de deur en maken een zorgformulier op welke naar Jeugdzorg gestuurd word en die gaan ermee aan de slag. Misschien dat het kind al bekend is bij de politie en dat Jeugdzorg er al mee bezig is? In dat geval word ze uit huis geplaatst in een opvang of pleeggezin. Voor het kind heel drastisch maar zo kan ze ook niet verder...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100