Onze dochter heeft een ander accent dan wij. Hoe komt dit, en komt het vaker voor?

Onze dochter is op dit moment 20 maanden. Ze praat al behoorlijk goed voor haar leeftijd (volledige zinnen), echter lijkt het alsof ze een geheel ander accent heeft dan mijn man en ik. Ze praat met een harde 'g' en ook de uitspraak van andere woorden is anders dan wanneer wij het uitspreken. We wonen in Limburg maar spreken Nederlands met onze dochter, wel met een licht Limburgs accent (geen overdreven accent, wel een zachte 'g' etc.) Ook in onze omgeving zijn er maar weinig niet-Limburgers, waardoor ze toch echt voornamelijk Limburgs en Nederlands met Limburgs accent hoort. Wie kan mij vertellen of dit vaker voorkomt en of dit misschien vanzelf weer over gaat? of is er iets dat wij eraan kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het komt vaak voor dat kinderen een ander accent hebben dan ouders. dit komt doordat kinderen ontzettend veel dingen na doen, dit uit zich in praten en in lichaamstaal. zij doen dit omdat iedereen het doet dus willen zij dit ook kunnen.

Tips stimuleren spraakontwikkeling bij peuter van 16 – 20 maanden Een van de tips is: Geef geen commentaar op de manier waarop hij iets zegt. http://www.peuteren.nl/peuters/spraakontwikkeling-je-peuter-leert-praten/ En waarom zou je willen dat dat over gaat? En wat zou je er aan willen doen? En waarom? Het zou best kunnen dat jij wel tegen je kind praat, maar te weinig MET je kind praat. Met een kind van 20 maanden kun je namelijk al behoorlijke gesprekken voeren. Als zij zegt: mama bal? Dan zeg jij: Wil jij die bal hebben? Zal ik hem rollen of gooien? Heel belangrijk is ook voorlezen. Samen boekjes lezen. Het kind laten vertellen wat het ziet en daarover praten. Maar dan nog: als je kind televisie kijkt is datgene wat ze daarop ziet veel interessanter dan het echte leven. Dus dat neemt ze dan over. Kijk je wel samen naar die TV? Praat je daar over? Doe je samen interactief mee? Heeft ze een oma/opa/oppasgezin/kinderopvang, waar met een wat hardere g gepraat wordt? http://www.peuteren.nl/peuters/spraakontwikkeling-je-peuter-leert-praten/

Wij hebben een tijdje in Denhaag gewoont (tot haar tweede verjaardag )en ik kom zelf uit Limburg. Onze dochter spreekt erg netjes abn echt heel grappig mijn vriend praat ook niet zo. Ze is niet naar. Psz geweest of iets dergelijks . Ze heeft als peuter wel vaak nijntje verhalen gehoord daar spreken ze ook heel netjes een beetje bekakt nl. Ik denk zelf dat ze het misschien daarvan heeft anders weet ik het echt niet. Ze sprak wel al heel vroeg goed met 1,5 zei ze al zinnen van 3 en 4 woordjes. Ik vind het echt grappig dat zij zo netjes praat ze is nu bijna vier en loopt erg voor met veel dingen. Ik denk dat ze het echt zichzelf heeft aangeleerd door luisteren van verhaaltjes terwijl ik met de zachte g spreek en altijd bij haar was .. Ik sprak als baby al heel veel tegen haar en legde alles altijd uit wat ik deed..

Toegevoegd op 12 september 2020 08:33: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100