De ex van een vriendin wil de erkenning van zijn kind maar heeft een verleden van drugs, brandstichting en bedreiging, krijgt hij deze zomaar?

Hij heeft tijdens de zwangerschap aangegeven dat ze het moest weghalen.
Hij heeft een verleden en ook nog recent van drugs, brandstichting en bedreiging.
Hij heeft haar bedreigd dat hij het kind zou ontvoeren, en dat hij het huis in brand zou steken. Hier heeft ze aangifte voor gedaan.
Recent heeft hij haar vader bedreigd met de dood, ook hier is aangifte voor gedaan.
Hij is een maand geleden weggestuurd bij de kliniek waar hij voor drugs zat omdat hij daar ook bedreigde. Hij heeft daar meerdere keren gezeten en ze zijn hem zat en hij mag daar nooit meer komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, tot het zestiende jaar, moet ook de moeder hiervoor toestemming geven, wil je vriendin dit niet, dan kan zij dit voorkomen door geen toestemming te geven. Als het kind 16 jaar is, mag hij/zij zelf beslissen of de vader hem/haar erkend.

Bronnen:
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/...

De vader kan vervangende toestemming vragen aan de rechter, deze zal oordelen of erkenning wordt toegewezen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/er...

Ja Hij kan en mag altijd erkennen dat is de plicht tot betaling tot 18jaar. Gezag krijgt hij pas als de moeder instemt of via een rechtzaak en dan heeft hij de plicht voor verzorging en er zijn geen rechten hier! Alleen het kind heeft recht om beide ouders te zien als hij een junk is en ze moeder een Hoo dat doet er niet toe! Een kind is loyaal tegen de ouders 1 papa 1 mama. dus alle feiten die je opnoemt gaan zo de prullebak in het kind mag erkent worden (papa heeft daar niets aan en moet betalen) daarna mag papa gezag aanvragen met instemming van de moeder 'de plicht tot verzorging'. (dat doet zij niet) Om het antwoord kort te houden (jip&janneke taal) zelfs ik kan de erkenning op het kind van jou vriendin erkennen! Dat lukt! En dat betekend dat het mijn achternaam krijgt en ik verplicht ben om alimentatie te betalen maar ik/je kan nergens recht aan ontlenen allen bij gezag dan kan je terug vallen op de plicht tot verzorging. tot die tijd laat hem 'kansloos' Toegevoegd na 6 minuten: Waar jullie mee gek gemaakt worden is wat hij op zich afroept dit gaat er gebeuren als hij erkend en dan kan je gewoon lekker doen wat jullie moeten doen de erkende papa heeft dit achter zich aan soort CJIB bijten vast en laten niet los http://www.lbio.nl/ "Het LBIO is de specialist voor het innen van alimentatie. Deskundige medewerkers garanderen een effectieve uitvoering van deze maatschappelijk belangrijke taak." Toegevoegd na 19 minuten: nog korter: Ja hij kan erkennen zonder twijfel. Nee hij krijgt zijn kind niet mee. En heeft geen zeggenschap gewoon betalen. Ik zou zeggen succes erken maar geen poot om op te staan!

Ja, de vader kan het kind zo maar erkennen. Ik denk dat je dit verwart met het krijgen van ouderlijk gezag: nee dit kan niet zomaar. Ook hier geeft DE Rijksoverheid duidelijkheid: Een man die niet getrouwd is met de moeder van zijn kind kan toch officieel het vaderschap van het kind op zich nemen. Dit wordt erkenning genoemd. Door de erkenning van het kind is de vader nog geen wettelijke vertegenwoordiger van het kind. Daarvoor moet hij eerst het ouderlijk gezag aanvragen. Pas als de vader OOK het ouderlijk gezag heeft, mag hij beslissingen nemen over de opvoeding en de verzorging van het kind. Ook mag hij dan het vermogen van het kind beheren. En hij kan dan rechtshandelingen verrichten in naam van de zoon of dochter. Bijvoorbeeld een handtekening zetten. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-en-ouderlijk-gezag-kind/wat-erkenning-van-een-kind-betekent Dat gezag krijgen gebeurt dus niet automatisch!! De vader moet dit samen met de moeder aanvragen of de rechter benaderen; Toegevoegd na 5 minuten: Het is dus iets genuanceerder: De moeder moet voor de erkenning schriftelijk toestemming geven als het kind jonger is dan 16 jaar. Is het kind 12 jaar of ouder, dan moet het zelf ook schriftelijk toestemming geven. Is het kind tussen de 12 en 16 jaar? Dan moet zowel de moeder als het kind schriftelijk toestemming geven. Als de moeder en/of het kind de toestemming niet wil geven, kan vervangende toestemming aan de rechter worden gevraagd.

Hij kan het kind erkennen maar kan hiermee geen omgangsregeling afdwingen als het hem hier om te doen is,wel is hij dan verplicht onderhoudskosten voor zijn kind te betalen,dus waarom niet laten erkennen,ik zie alleen maar voordelen Wil hij perse een omgangsregeling dan zal dit waarschijnlijk onder toezicht zijn Het klinkt niet als een vriendelijke jongen maar dat zegt niks over de liefde voor zijn kind...

Nee, zomaar erkennen kan absoluut niet. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een (ex)partner nóóit zijn kind kan erkennen zonder toestemming van de moeder. Krijgt hij die niet, kan hij vervangende toestemming vragen aan de rechter. Er komt dan een hoorzitting en de rechter zal bepalen of de erkenning al dan niet doorgang kan vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100