kan de verwekker van mn kind die me bedreigde mn kind te willen afpakken, via de rechter zn kind erkennen?

Hallo ik heb een dochtertje van 8mdn en de verwekker en ik zijn niet meer bij elkaar omdat hij vreemd ging tijdens mn zwangerschap.
Daar kwam ik pas achter toen mn kindje net 5wkn oud was .
Toen begonnen alle problemen pas echt.
Hij heeft mn kindje in totaal 5x gezien en was ook niet bij de bevalling en heeft der niet erkend.
Hij bedreigd mij mn kind te willen afpakken en mn leven zuur te maken en ik mocht zolang ik zijn kind heb ook geen relatie met een ander beginnen terwijl hij zelf een vriendin heeft.
Ik ben naar de politie geweest en heb meldingen tegen hem gemaakt omdat ik elke dag leef met de angst om mn kind kwijt te raken.
En aangezien hij turks is en het nog al vaak gebeurd in die cultuur ben ik echt bang
Nu wilt hij via de rechter er voor zorgen dat hij mn kind kan erkennen en een omgansregeling kan treffen.
Mijn vraag is kan hij dit voor elkaar krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Theoretisch is het mogelijk, maar de rechter geeft hier niet zomaar toestemming voor. Er wordt gekeken naar zijn verleden en of hij in staat is je kind een goede leefomgeving te bieden. Als er aan het licht komt dat hij jou bedreigd heeft, verkleint dat zijn kansen wel degelijk. Ook zal een rechter niet zomaar een kind bij zijn of haar moeder weghalen, daarvoor moet aangetoond worden dat jij niet in staat bent jouw kind op te voeden. Het enige dat dus zal kunnen gebeuren is dat de vader een omgangsregeling krijgt, wat jou het recht geeft alimentatie te eisen. Neem een advocaat in de arm die je kan helpen dit te voorkomen, als je het echt niet wil dat hij een omgangsregeling krijgt.

Zolang jij geen toestemming geeft dat je ermee akkoord gaat dat de vader het kind erkend,gebeurt er niets. Het erkennen van uw kinderen hoeft niet gedaan te worden door de moeder, maar wel door de vader. Er bestaan enkele voorwaarden voor de erkenning. Zo heeft de vader toestemming nodig van de moeder om het kind te mogen erkennen, als het kind de leeftijd van 16 jaar nog niet heeft bereikt. Vanaf 12 jaar heeft de vader toestemming nodig van de moeder en van het kind en vanaf 16 jaar is alleen de toestemming van het kind nodig.

Bronnen:
www.dkradvocaten.nl/wp-content/uploads/201...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100