Als mijn kindje in juli wordt geboren, kan ik dan gewoon newbornkleertjes kopen met lange mouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kindje heeft zekers in de eerste twee weken lange mouwen nodig, sommige kindjes en waaronder de kindjes die wat kleiner zijn en een laag geboorte gewicht hebben, hebben grote kans te snel een onder temperatuur te krijgen. Het is zeker van belang dat je lange mouwtjes of vestjes aantrekt. Daarnaast is een lekkere wikkeldoek ook wel aan te raden. Je moet bij elke voeding en luier de temperatuur meten. bij 37,5 graden is het goed, bij een temp van 36,5 betekend het al gang warmer aankleden en een kruik in ledikantje of wiegje leggen. Baby's kunnen hun eigen temperatuur niet goed vast houden bij hun geboorte. Vraag je verloskundige zij kan je ook tips geven Toegevoegd na 57 seconden: je kunt als je kindje slaapt bijvoorbeeld, het nekje controleren met je vingers, is het klam en zweterig dan is ze te warm aangekleed

Het is aan te raden zowel wat kleertjes met lange als met korte mouwen te kopen. Het weer in Nederland is tenslotte heel onvoorspelbaar en pasgeboren baby's raken relatief snel oververhit, maar mogen ook niet te ver afkoelen. Soms heeft een baby in de eerste weken moeite zichzelf warm te houden. Mijn kind werd eind mei vorig jaar geboren en ik heb zowel korte als lange mouwen absoluut nodig gehad, maar de korte eigenlijk alleen tijdens de hittegolf, de lange de rest van de tijd. De meeste kraamlijsten die je kunt vinden raden (voor ieder jaargetijde) iets aan als bv. zes rompers met lange en zes met korte mouwen.

Weet je,tegen mij zeiden ze: je trekt juist die kleren aan, wat je zelf ook aan zou doen. Is het fris buiten en doe je zelf een trui aan, trek je je baby ook een trui aan. En het ligt ook aan het weer natuurlijk. Ik trok mijn kinderen wel altijd zo'n rompertje aan met lange mouwen als het wat frisser was, dan wist ik zeker dat ie / ze het niet koud kregen. Dus ja, het is helemaal weer-gerelateerd uit eindelijk. En het is een handig advies, want het is iets wat je de rest van hun/ haar/zijn kindertijd kan gebruiken! (maar goed, als je een eigenwijs bent die zelfs als het 4 graden is buiten nog zonder jas en in een t-shirt buiten ronddartelt dan is dat natuurlijk een slecht advies)

Ja, koop lange en korte mouwen (maar zeker niet te veel, kindje groeit er zo uit. hou rekening met 2 setjes kleding per dag en dat er wat in de was zit). tip:, gebruik meerdere laagjes, zodat je af en toe kan kijken of de baby het warm/koud heeft en daar de kleertjes op kan aanpassen. Rompertjes zonder mouw zijn makkelijker als je iets met mouwtjes erover aan wilt doen. Nog een tip; kleertjes met drukknoopjes, zodat je het niet over het hoofdje heen hoeft te trekken (dat vinden de meeste babytjes niet zo leuk). Sowieso altijd kindje aan doen wat je zelf ook aan hebt, en controleer gewoon regelmatig in het nekje of de baby het te warm of te koud heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100