Weet iemand een manier om de 'drang' naar een derde kind te laten afnemen?

Ik ben een jonge moeder van 2 prachtige dochters, wij gaan binnenkort aan verbouwingen beginnen waardoor het financieel moeilijker zal gaan, maar de drang om voor een derde kindje te gaan is zo groot! maar het is voor de moment niet verantwoord. Heeft iemand raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het een oplossing om samen met je man het volgende plan te maken: De verbouwing gaat starten en na afloop mag het derde kindje komen. Gezellig in een mooi schoon verbouwd huis. In een rustige omgeving en met een Papa en Mama die niet gestrest zijn. Hopelijk krijgen jullie het gewenste derde kindje op het juiste tijdstip.!

Denk dat je goed bezig bent en je vooral moet blijven realiseren dat het nu niet verantwoordelijk is en je bewust van zijn dat je in alle hectiek je kindje niet de aandacht en rust kan geven die het verdiend. Succes!

Tja dat is je moeder gevoel wat opspeelt denk ik.Je kan er best naar verlangen denk ik en dat mag ook. Wat je zou kunnen doen is een lijst maken met de voor en de tegens.En dat bespreken met je partner. Waarom is deze drang zo groot heb je dat voor je zelf duidelijk.

Ik ben er toch heel erg voor om naar je gevoel te luisteren. Ik heb het vaak om me heen gezien dat mensen het bleven uitstellen omdat ze nog niet alles in orde hadden voor een kindje.Als dan alles in orde was gemaakt en het kindje welkom was lukte het niet meer. Ik zelf heb drie kinderen,al heel jong kreeg ik de eerste 2. De derde kwam pas jaren later,want ik werd ziek.Dat hij toch nog gekomen is mag een wonder heten. Als ik had gewacht met kinderen krijgen was ik ook ziek geworden en was hij waarschijnlijk de enige geweest. Natuurlijk heb je al 2 prachtige kinderen maar als de wens zo groot is,ga er dan voor.Een baby heeft vooral veel liefde nodig en geen prachtige babykamer.

Er zijn van die babypoppen die een echte baby nabootsen. Is ook een programma van geweest op ned. 3 met pubers. Als je er daar 1 van in huis neemt voor een paar dagen, ben je waarschijnlijk zo van je drang af. Hechten doe je niet met zo'n nepbaby, maar je moet er 's-nachts wel voor uit je bed!

Herkenbaar.. Ook ik heb 2 fantastische kinderen en heb ook héél sterk de drang om mijn gezin uit te breiden. Mijn man denkt hier ook zo over. Helaas kan mijn lichaam het niet meer aan om én zwanger te zijn én nog een kind verzorgen. Mijn verstand wint 't voor één keer van mijn gevoel. Financieel heb ik nooit getwijfeld aan 'n kindje. Waar je 2 kan voeden kan je ook 3 voeden. Ook hoef je inderdaad geen perfect babykamertje. Een kind heeft vooral liefde en aandacht nodig. Ook kan 'n baby makkelijk 2de-hands kleding aan. Speelgoed hoeft écht niet duur te zijn, kinderen zijn vaak 't meest druk op 'n bijvoorbeeld pollepel of 'n leeg potje shampoo. Maar hoe neem je dat gevoel weg. Denk er eerst eens goed overna, allebei. Als jullie het écht met elkaar eens zijn dat het financieel niet kan zou ik zeggen: knoop erin. Dan KAN het gewoon niet meer.. Sterkte met de verbouwing én de beslissing. Doe alleen géén dingen waar je later spijt van krijgt. Je zegt zelf: ik ben nog jong.

De drang naar een volgend kind is volgens mij redelijk universeel, als je nu je derde kind wel krijgt, zul je naar een tijdje na gaan denken of er geen vierde bij kan. Bij mij was er 16 maanden na de geboorte altijd een sterk verlangen naar een volgend kindje. Als jullie alle twee met je verstand weten dat 2 genoeg is en dat 3 eigenlijk te veel is, maar als jouw gevoel blijft zeggen dat er plaats is voor een derde kindje, helpt niks anders dan er heel goed over praten, vertellen wat je wensen en angsten zijn, en een gezamenlijke keuze maken waar je achter gaat staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100