Hoe zorg ik dat mijn zoon naar me luisterd?

Mijn zoon wordt in Januari 19, maar hij gedraagt zich al een tijdje raar, Hij blowt al sinds ze 15e en dat heb ik nooit erg gevonden, nu heeft hij zijn rijbewijs en komt die elke nacht dronken thuis, terwijl ik zo vaak zeg dat die niet met rijden met drank op. Ik heb ook coke in zijn auto gevonden en heb viavia gehoord dat die in de handel zit. laatst heb ik zo'n grote ruzie met hem gehad, dat die mij een klap heeft verkocht in mijn gezicht, hij loopt nu ook te schreeuwen dat die naar zijn vader verhuist in Rusland en dat die niks meer met me te maken wil hebben.
Hij komt ook soms nachte niet thuis en neemt ze telefoon niet meer op.
Ik weet niet meer wat ik met hem aan moet..

Weet jij het antwoord?

/2500

Erg vervelende situatie natuurlijk! Een zoon van 19 die al redelijk in de problemen zit, als ik het zo hoor, gaat niet zo snel meer naar z'n moeder "luisteren" ben ik bang... Hij zal echt ZELF moeten inzien dat hij totaal verkeerd zit, en dat zal niet vanuit hem zelf gebeuren ( op basis van het profiel dat u van hem schetst) U zou naar de verslavingszorg of een dergelijk instantie kunnen stappen. Maar ook in dit geval moet uw zoon meewerken en bewust zijn leven willen beteren, met de hulp van de verslavingszorg oid. In deze situatie kan hij niet gedwongen worden om opgenomen te worden, dus het moet echt vanuit zichzelf komen. En u als moeder, hoe vervelend ook, kan er in dit stadium helaas erg weinig aan doen... Sterkte ermee!

Coke én slaan? Aangifte doen bij de politie. Hij is vast niet achterlijk en weet donders goed dat zijn gedrag niet kan. Laat de politie hem wakker schudden. Daarna naar de huisarts voor verwijzing naar verslavingskliniek en jij naar maatschappelijk werk om zulke dingen daar te bespreken zodat je eerder ingrijpt ipv als het uit de hand is gelopen.

Misschien had je daar vanaf zijn geboorte mee moeten beginnen, ik krijg de indruk dat je hem veel te toegeeflijk hebt opgevoed en daar pluk je nu de wrange vruchten van. Wat mijn voorgangster zegt, aangeven bij de politie lijkt me de enige kans om hem te veranderen, via de politie naar het geëigende circuit. Zo zonder meer naar je laten luisteren, zal nu niet meer lukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100