Is tv kijken, wii'en en computeren slecht voor een kind van net 6?

Mijn zoontje is geen speelgoed-knutsel-spelletjeskind. naast het buitenspelen kijkt hij graag tv(kinderzender) doet wii'en of spelletjes op de computer.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, als het maar niet zijn dagvulling is en op zijn leeftijd afgestemd, zorg dat hij voldoende buiten speelt

Helemaal niet slecht als er afwisseling is. Je spreekt een bepaalde tijd af met je zoontje, bij computeren of TV kijken. Als die tijd voorbij is, moet hij met iets anders spelen, binnen of buiten. Blijf gewoon speelgoed aanbieden, want op een keer speelt hij daar toch mee. Vooral als hij geen keuze heeft :) Onze kleindochter speelde absoluut niet graag met poppen. Nu is ze 9 jaar en wat blijkt? Ze zit af en toe met de verwaarloosde popjes van toen te spelen, mét aangepaste stemmetjes :)

Hij doet het toch naast het buitenspelen? Lijkt mij geen probleem. Volgens mij spelen ( bijna) alle kinderen graag games. Mijn broers hebben ook altijd veel gegamed( en nog) en zijn er niet dommer van geworden lijkt me,aangezien ze beide HBO doen. Bovendien bevorderd gamen de fijne motoriek en concentratie bij jonge kinderen. Als hij niet non-stop gamed lijkt het mij geen probleem. Je kan hem( en wil hem) tenslotte niet dwingen te knutselen ofzo als hij daar niet van houd.

Dat ligt, denk ik, aan de hoeveelheid tijd, die hij per dag daarmee bezig is. Als hij een uurtje buiten speelt en verder alleen maar tv kijkt en computert, dan lijkt me dat niet goed voor zijn ontwikkeling. Mijn zoon hield ook niet van spelen, knutselen en spelletjes doen, maar samen doen vond-ie wel leuk. Ik denk, dat je dat als ouders ook moet stimuleren, net als lezen. Op een leuke manier, dát wel :-)

Ondanks wat ik er allemaal over geleerd heb, ben ik ook van mening dat het geen kwaad kan zolang het onderdeel uitmaakt van een gevarieerd patroon en daar lijkt in jouw verhaal het geval te zijn. Ook mijn dochter zit graag achter de computer of DS en is dol op tv, maar als onderdeel van al het andere wat ze doet: spelen met de barbies,playmobil, buiten op de trampoline, fietsen, dansen, zingen, knutselen, tekenen. Dus is de tijd achter de "vierkante schermen" ook beperkt. En ja, dan kan ik er eigenlijk geen moeite mee hebben. Dus ga op je eigen gevoel af. kijk wat jij acceptabel vindt en wat je belangrijk vindt. Maar gezien je vraag en de argumentatie erbij denk ik dat dat wel goed zit. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100