Je mag je kinderen tegenwoordig niet meer slaan. Wat zijn alternatieven?

Aangenomen dat een boos kind niet luistert, en iets doet wat totaal onacceptabel is, en je moet er NU iets aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

kinderen slaan is nooit probleemoplossend geweest, echt slaan dus he, geen tik op de vinger. Kind oppakken en even alleen wegzetten en vooral niet even toegeven want dat zijn de dingen die ze het eerst onthouden, als mama of papa nee zegt dan bedoelen ze even later ja

zoals The Nanny in haar programma altijd adviseert: richt een speciaal hoekje in, waar je het kind een tijdje op een stoeltje zet in zijn eentje. of zet hem op de trap, zodat hij even kan nadenken over wat er goed en verkeerd gegaan is.

Het klinkt misschien raar, maar dan doe je juist: NIETS. Te veel mensen gaan dan schreeuwen, of het kind vastpakken, of roepen: hou op!!!! of vooral - heel irritant - tegen het kind : DOE normaal!!! Negatieve aandacht is ook aandacht. Negeren.........kan zo goed werken! ------------------------- Hier is geen algemeen antwoord op te geven. Hangt van de leeftijd van het kind af. En van wat ie doet. Gaat het om een klein kind: rustig, maar vastberaden, kind vastpakken en op de gang zetten: isoleren. .............ach er zijn te veel mogelijkheden en de vraag is TE algemeen.

Net als hierboven al vermeld word: Zet ze even alleen waar ze niks leuks hebben (tv, spelletjes etc) zodat het echt een straf is. Als ze dan weglopen neem dan iets leuks van hun af. Zoals spelcomputer afnemen, of geen tv voor een dag. Of nog erger: Geen snoepje voor vandaag!

Dus het luistert niet en het doet is wat totaal onacceptabel is. Dan denk ik aan een gevaarlijke situatie. Hete pan aanraken, kop thee die gloeiend is willen oppakken of op zijn babybroertje willen gaan staan. Alternatief is het kind oppakken en verwijderen uit de situatie. Dan doe je concreet NU iets. En hoe het verder aanpakken. Straffen, uitleggen of de boel laten opruimen ligt aan wélke situatie het was.

Iets dat ze heel graag willen gewoon niet doen. Direct en heel duidelijk

Bronnen:
Have a new kid by friday

Ikzelf ben niet van de aanpak: jij deed dit fout dus mag jij dit of dat niet. Een boze bui bij een 7 jarige is een emotie en emoties zijn altijd goed, die mag een kind hebben, maar hoe het zich uit is een 2e geval. Dingen stuk maken en agressie zijn onacceptabel en een schreeuw/gil party mag, maar daar wil ik geen last van hebben dus dat aan de andere kant van de deur. Om direct een actie op het gedrag te noemen is een time out geven. De leeftijd van het kind is een goede richtlijn om aan te houden. En na de time out gelijk even over praten. Begrip tonen voor het kind en zijn emoties maar duidelijk aangeven dat het geuite gedrag niet acceptabel is, zeg bv: Je bent een hele lieve meid/ jongen en ik snap dat je boos bent of dat je ". " fout deed maar dat accepteer ik niet omdat ". " daarna laat je het kind zelf de eventuele rommel opruimen en daarna is het klaar. Geef het kind niet het gevoel dat fouten maken of verkeerde keuzes een verschrikkelijk iets is, maar een ervaring om van te leren en vanuit die gedachte zie ik er het nut niet van in om als er om 09.00 een driftbui heeft plaatsgevonden dan om 20.00 het kind geen koekje bij de koffie te geven.....hoe lang blijf je dan hangen in de "fout" ? Toegevoegd na 5 uur: Na het lezen van reacties bij andere antwoorden nog even een aanvulling. Ik las iets over dat het kind moeder betimmerd......dan is het verhaal even iets anders, maar dat vergt voorbereiding. Je zou in dat geval wel een sanctie kunnen opleggen aan het kind, maar dat moet van te voren al wel bekend zijn. Kinderen hebben houvast aan voorspelbaarheid en duidelijkheid. Dus bv: als jij mama slaat, op welke manier dan ook, dan kom je die verdere dag niet meer naar buiten. Zo leert een kind: keuze actie en gevolg.....zo werkt het in de grote mensen wereld ook....je weet dat als je te hard rijd de consequentie een boete is...... Maar dat is wel de uitzondering op mijn mening. Als er iets "heftigs" gebeurt en er word dan bepaald wat de gevolgen zijn daarvan, is de voorspelbaarheid en duidelijkheid weg voor het kind. Als er iets heftigs voorvalt kun je wel gelijk zeggen: dit is onacceptabel, als het weer gebeurd dan....... . Vraag ook altijd even of het kind herhaalt wat jij zegt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100