Waarom huilen huilbaby's?

Is hier een verklaring voor, of is dit juist het probleem omdat niemand weet "waarom"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een baby word zonder pardon bij de bevalling op de wereld gezet. Dat is een grote schok. Meestal vergeten baby's dat snel. Soms ook niet. Baby's zijn pas huilbaby's als ze meer dan vier uur per dag huilen, vaak doen ze dat ook niet meteen de eerste week want dan gaan ze wel slapen van vermoeidheid. Het kan het KISS syndroom zijn of een reflux waarbij het maagklepje niet goed sluit. Mijn oudste had KISS en mijn jongste had een reflux die ik gelukkig snel doorhad. Paar keer voor naar het ziekenhuis geweest en met goede tips ging het stukken beter. Het kan ook onrust van binnenuit zijn. Of het gedrag van de moeder. Veel baby's hebben een slaaphuiltje nodig van 10 minuten om zichzelf in slaap te huilen. Dat kan je aan het huilen horen. als je dat niet herkent en de baby optilt en daarna weer teruglegt gaat hij weer huilen. en zo kweek je onbewust een huilbaby. Het kan ook dat de baby veel beweegt met de handen en schrikkerig is, dan is inbakeren een goede oplossing. Als baby's echt blijven huilen (ondanks alle goede tips en handleidingen) zou je kunnen overwegen om de baby veel bij je te dragen in een draagdoek. dan hebben ze je gewoon nodig. Het huilen is echt niet goed voor de baby. een half uur is maximaal dan moet je op z'n minst even gaan kijken. Er is altijd een oorzaak en altijd een oplossing. Daar kom je niet altijd achter maar vaak vallen achteraf puzzelstukken op zijn plaats. Toegevoegd na 1 minuut: Het is trouwens voor veel mensen niet te begrijpen hoe een huilbaby je leven kan beïnvloeden. ik kan me herinneren als ik eens zonder baby weg was dat ik hem nóg hoorde in mijn hoofd! en dat heb ik van meer ouders gehoord.

in heel veel gevallen van "huilbaby's" is er sprake van het KISS-syndroom. door verschillende oorzaken; verkeerde houding in de baarmoeder, stuitligging/bevalling, snelle bevalling of juist langdurige bevalling, bevalling met hulpmiddelen, keizersnede of spoed bevalling/keizersnede, kan bij de baby ervoor zorgen dat de bovenste nekwervels verschuiven en scheef gaan staan. doordat de baby daardoor pijn heeft, gaat het huilen, dat is immers de enige manier waarop het kan laten weten dat er iets is en gaat het vaak n bepaalde houding aannemen om zo het minst mogelijk pijn te hebben. daardoor ontstaat vaak n voorkeurshouding en ook kan n achterstand in ontwikkeling ontstaan. je kunt er veel over vinden op't internet, bv; http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/kinderen/9781-het-kiss-syndroom.html hoewel in dit stukje aangegeven wordt dat veel ha-en hier mee bekend zijn, is dit toch zeker niet zo! vooral in het begin wordt het vaak afgedaan met de opmerking; overbezorgde moeder/ouders of baby's huilen nou eenmaal veel.

bij borstvoeding kan er onvoldoende voeding in de melk zitten. Dan is een goede reden om te huilen, en snel na een voeding alweer te huilen. Maar dit is maar een mogelijkheid, allergische reactie op voeding of kleding kan ook. Onsteking, (spruw bv) is een optie.

Overmatig huilen kán een lichamelijke oorzaak hebben. Vooral fysiotherapeuten zijn hier extra alert op. Een vroegtijdige (ostheopatische) behandeling kunnen problemen op latere leeftijd voorkomen. Met weet dat het bij baby's met een laag geboortegewicht vaker voorkomt. Recent onderzoek toont aan dat bij baby’s die vanwege excessief huilen worden opgenomen in het ziekenhuis, bij 97% van de baby’s GEEN lichamelijke oorzaak van het huilen wordt gevonden. http://www.huilbaby.com/oorzaken.html

Natuurlijk is er een verklaring of een aanleiding voor het fenomeen huilbaby's'. Helaas is geen enkele verklaring sluitend voor ALLE baby's, en is er dus ook niet één oplossing die voor ALLE huilbaby's werkt. Naast de stress van al het huilen en het tekort aan nachtrust (en dagrust ook) moet je dus ook nog op zoek naar een oorzaak, waar de baby vaak niet minder gestressed van wordt, en zo zit je al snel in een vicieuze cirkel. Wie geen netwerk heeft en door de partner ook nog veel in de steek gelaten wordt (gewoon omdat hij nu eenmaal moet werken overdag en dus slapen 's nachts) kan er flink aan onderdoor gaan. De aanleiding van het huilen kan van alles zijn ; pijn, honger, kramp, angst, ongemak, verveling, stress, overgevoeligheid, en ga zo maar door. Voor sommige baby's helpt het ze in te bakeren, minder warm te kleden, warmer te kleden, andere luiers te gebruiken, andere voeding te kiezen, veel meer bij je te dragen, vaker met rust te laten, meer prikkels, minder prikkels, donkerdere ruimte, lichtere ruimte, meer geluid, minder geluid, heel veel tegenstrijdige adviezen waarmee je het soms eerder nog erger maakt dan minder erg. Wat wel bij verreweg de meeste baby's lijkt te helpen - en ook als meest gebruikte verklaring opgeld doet - is het voortdurend bij je hebben van de baby. Dag en nacht. Op de buik of op de rug, dat maakt niet uit, maar in principe na het negen maanden dragen gewoon dóorgaan met dragen. En hoewel dat heel slecht in ons leven past en de meeste vrouwen dat veel te zwaar vinden, is het wel de meest natuurlijke situatie (mits je veel en regelmatig met andere vrouwen (moeder, zusters, vriendinnen, dochters) kunt afwisselen ! - moeders zijn niet gemaakt om 24/7 helemaal alleen voor hun kinderen te zorgen) en kan het veel van de andere problemen (te weinig prikkels, te stille en te donkere omgeving, krampjes en pijntjes) voorkomen. Alleen - je voelt hem al - bij baby's die juist snel overprikkeld zijn, kan het weer averechts werken. Kortom, we hebben vermoedens en er zijn dingen die we zeker weten, maar de ene huilbaby is de andere niet, dus blijft het altijd zoeken naar een oplossing die voor jullie werkt. Gelukkig gaat het na verloop van tijd eigenlijk ALTIJD over. Er zijn geen pakweg zesjarige huilbaby's meer. Maar het kunnen wel tropenjaren / tropenmaanden zijn.

Huilbaby's huilen omdat ze zich niet happy voelen. Net als kinderen en volwassenen is er iets, maar omdat een baby zijn gevoelens niet in woorden kan uitdrukken, zal het gaan huilen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100